Yeni Star Wars filmi için ilk detaylar!

yeni star wars filmi

Lucar Arts’ın Star Wars’ın film haklarıyla birlikte Disney’e satılmasının ardından Yıldız Savaşları film evreni iyice kalabalıklaştı. İşte yeni Star Wars filmi hakkında ilk detaylar.

2012 yılının son çeyreğine doğru sinema tarihinin en büyük satın alımlarından biri gerçekleşmişti. George Lucas, film şirketini tüm Star Wars film haklarıyla birlikte Disney’e satmıştı. Sonuç olarak bu büyük satın alım sonrasında, Star Wars evreninde geçen film sayısı hızlı bir şekilde arttı.

Yeni Star Wars filminin yönetmeni belli oldu

Disney ana hikayenin devamı niteliğinde yeni bir üçleme duyurmakla kalmayıp, yan karakterler için de solo filmler çekeceğini açıklamıştı. Star Wars evreninde yaşanan olayların mercek altına alınacağı fimlerin ilki Rogue olmuştu. İkinci film olan ve Han Solo’nun hikayesine tanık olduğumuz Solo ise geçtiğimiz günlerde vizyona girdi.

Şimdi ise yeni Star Wars filmi üzerine ilk detaylar gelmeye başladı. Sızdırılan son bilgilere göre sıradaki film Boba Fett’in hikayesi üzerine odaklanacak. Boba Fett ilk kez 1980 yılında vizyona giren Empire Strikes Back filmi ile evrene giriş yapmıştı.

Yeni Star Wars filmi için düşünülen yönetmenin ise X-Men filmleriyle ün yapmış olan James Mangold olduğu belirtiliyor. Mangold’a bu projede bir başka X-Men filmi yönetmeni Simon Kinberg’in eşlik edeceği dedikoduları da mevcut.

yeni star wars

Ayrıca senaryonun da bu ikili tarafından kaleme alacağı konuşuluyor. Şimdilik bu söylentilerin iddiadan ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor.

Keza kısa süre önce de bir sonraki solo filmin Obiwan Kenobi’nin hikayesine odaklanacağı iddia edilmişti.