GTA Online yavaş yükleme problemi bir oyuncu tarafından düzeltildi!

GTA Online yavaş yükleme problemi bir oyuncu tarafından düzeltildi!

Rockstar Games, yakında GTA Online oyununun kötü şöhretli PC yükleme sürelerini düzeltecek. Düzeltme, oyunun Windows’ta yayınlanmasından yaklaşık altı yıl sonra geldi. Dahası, sorun bir hayran sayesinde oldu. Aksi takdirde Rockstar bu konuya el atmayacak gibi duruyordu.

Bir Grand Theft Auto Online hayranı, oyunun PC’deki bolca şikayet alan yükleme sürelerine ilişkin bir araştırma yayınladı. Yükleme problemiyle ilgili işleri yüzde 70’e kadar iyileştiren bir çözüm sundu. Ve görünüşe göre Rockstar nihayet konuya değindi. Şirket, PC Gamer’a t0st isimli oyuncunun düzeltmesinin doğru olduğunu bildirdi. Oyuncunun düzeltme önerilerini oyuna gelecek bir güncellemede uygulayacağını doğruladı.

GTA Online yavaş yükleme problemi bir oyuncu tarafından düzeltildi!

Şirket, PC Gamer’a yaptığı açıklamada, “Kapsamlı bir araştırmanın ardından, oyuncunun aslında GTA Online’ın PC sürümü için yükleme süreleriyle ilgili geliştirilebilecek bir oyun kodunun bir yönünü ortaya çıkardığını doğrulayabiliriz.” yorumunu yaptı. “Bu incelemelerin bir sonucu olarak, yakında çıkacak bir oyun güncellemesinde uygulanacak bazı değişiklikler yaptık.” T0st isimli oyuncunun sorunu ve çözümlerini açıklayan ayrıntılı gönderisine göre, Grand Theft Auto için çevrimiçi moda başlamak hikaye modundan yaklaşık altı kat daha uzun. Rockstar, bu sorunu fark ettikten sonra ilk motive olduğunu duyurdu.

Düzeltme iki yönlü olacak. GTA Online’ın bu listeyi kontrol etmesi için geçen süreyi azaltacak.  Ayrıca karma tablo kullanarak çok daha verimli bir yöntem sağlayacak. t0st isimli oyuncunun düzeltmeleri sayesinde  yükleme süreleri yaklaşık altı dakikadan iki dakikanın biraz altına indi. Böylece yaklaşık yüzde 70’lik bir gelişme sağlandı. Rockstar, oyuna t0st’ın güncellemelerini ne zaman uygulayacağını söylemedi. Ancak uzun yükleme süreleri nedeniyle hayal kırıklığına uğramış GTA Online hayranları, umarız ki yakında biraz rahatlama görecekler.

Clubhouse ikinci darbesini aldı! Uygulama bir ülkede daha yasaklandı