Clubhouse ikinci darbesini aldı! Uygulama bir ülkede daha yasaklandı

Clubhouse ikinci darbesini aldı! Uygulama bir ülkede daha yasaklandı

Umman, Clubhouse uyguamasını bloke eden Çin’e katıldı. Resmi açıklamaya göre, sesli sohbet uygulamasının doğru izne sahip olmamasından yasaklandı. Ancak bazıları bu yasaklamanın bir sansür eylemi olduğuna inanıyor.

Reuters, Clubhouse’un devletlerin tipik olarak medya kuruluşlarını yönettiği bir ortama uygun bir platform değil. Ülkenin sakinlerin çevrimiçi olarak eleştirel fikirleri paylaştıkları için hapse girebilecekleri Arap ülkeleri de bu ülkeler arasında yer alıyor. Elon Musk’ın da platforma katılmasıyla popülerlikte tavan yapan uygulama bu söz konusu Arap ülkelerinde de popüler hale geldi.

Clubhouse ikinci darbesini aldı! Uygulama bir ülkede daha yasaklandı

Clubhouse, doğası gereği, hükümetlerin izlemesi kolay olan metin tabanlı sosyal ağlardan daha zor. Uygulamanın doğası gereği meydana gelen konuşmaları tekrar dinlemenin bir yolu yok. Ancak, başka yerlerde uygulamadan ses paylaşan kullanıcıların örnekleri de görüldü. Çin’in politikalarına uymaması sebebiyle uygulamayı yasaklamasının ardından Umman’da uygulamayı ülkesinde yasakladı. Bunun sebebi net olarak açıklanmadı ancak izlemesi zor olan doğasından dolayı kaynaklandığı düşünülüyor.

Clubhouse hala davetle çalışan bir platform. Sadece iOS üzerinde geçerli. Uygulamanın bu kadar popüler olup ses getirmesinden sonra rakipler de sesli sohbet alanına girmeye başladı. Twitter Spaces, Nisan ayında iOS ve Android’deki herkesin kullanımına sunulabilir. Facebook’un da Clubhouse’un bir versiyonu üzerinde çalıştığı söyleniyor. Söz konusu ülkelerin benzer politikalar nedeniyle bu platformları da yasaklayıp yasaklamayacağını göreceğiz. Facebook’un Clubhouse gibi benzer politikalarla karşılaşması ve engellenmesi hoşuna gitmeyecektir.

Renault logo değiştirdi! İşte yeni logo