Grand Theft Auto V’in Xbox 360’daki Sorunu Çözüme Kavuştu

gta5

Çıkışının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen Xbox 360’ta sorunlar yaşamaya başlayan GTA V’in önemli bir problemi çözüldü.

Hayranlarının merakla beklediği Grand Theft Auto V nihayet piyasaya sürüldü. Fakat söylenenlere bakılırsa bazı Xbox 360 kullanıcıları oyunla ilgili bir problem yaşıyor.

Rockstar Games oyun piyasaya sürüldüğünde yalnızca “Install” diskinin yüklenmesi gerektiğini, “Play” diskinin ise yüklenmeden oynanmasını tavsiye etti. Ancak diskle oyun oynamayı sevmeyen kullanıcılar oyunun tamamını harddiske yüklemek isteyince sorunlar yaşandı. Bu sorunların en önemlisi kaplamaların geç gelmesi ve kalitesiz olmasıydı.

Sorunun çözümü için uğraşan oyuncular nihayet bunun için bir çözüm bulmayı başardı. Bulunan çözüme göre oyun harici bir harddiske yüklenerek konsola USB’den bağlandığında bu tarz bir sorun oluşmuyor. Dolayısıyla oyuncuların dahili Xbox 360 harddiski yerine harici olana yükleyerek oynaması tavsiye ediliyor. Yayınlanan videoda ise bu şekilde yükleme yapıldığında hiçbir sorun yaşanmadığı gösteriliyor.