GTA V PC Sürümü Neden Gecikti?

GTA V PC Surumu Neden Gecikti

Geçtiğimiz haftalarda duyurulan GTA V’in yeni nesil konsollar ve PC platformu için çıkış tarihlerini sizlerle paylaşmış ve PC platformunda yaşanan ertelemeyi de duyurmuştuk.

Bilindiği üzere Grand Theft Auto V (GTA V)’in PC sürümünün 18 Kasım 2014 tarihinde piyasaya çıkacağını bildiren Rockstar Games verdiği sözde durmayarak oyunun çıkış tarihini 27 Ocak 2015’e ertelemişti.

GTA V PC Surumu Neden Gecikti

Popüler oyunun konsollar için çıkışını gerçekleştirmesinden sonra daha büyük bir merakla PC oyuncuları tarafından bekleniyor olması Rockstar Games tarafından bir açıklama yapılmasına neden oldu ve firma yaşanan bu gecikmenin sebebini şöyle açıkladı;

“Yeni nesil GTA V için bu kadar heyecanlandığınızı görmek bizi mutlu ediyor. Sizlerle yeni detayları paylaşabilmek için sabırsızlanıyoruz. GTA V’nin PC’ye çıkması için özellikle heyecanlanıyoruz. Ama oyunun biraz daha zamana ihtiyacı var. Oyunun şaşırtıcı ve heyecanlandırıcı olmasını istiyoruz.”

Serinin bir önceki oyunu GTA IV’ın PC sürümünde yaşanan optimizasyon sorunlarının bu oyunda da yaşanmaması için Rockstar Games’in üzerinde sıkı çalıştığı ve bu nedenle oyuncuları biraz daha bekleteceği belirtildi. Konsol gibi bir sistemi optimize etmekle, PC gibi yüzlerce parçada dahi oyunun stabil çalışmasını sağlamak arasında büyük fark olduğu ve oyunun PC üzerinde stabil çalışmasını sağlamanın çok daha fazla uğraş gerektirdiğini belirten firma oyunun iki ay ertelemeli çıkacağını bildirdi.

Yeni silahlar, yeni araçlar, yeni aktiviteler, doğa, yaban hayata eklenen yenilikler, yoğun trafik, yeni doğa sistemi, geliştirilmiş hasar ve hava efektleri ve birçok yeni özellik ile beraber gelecek olan yeni nesil GTA V için yayınlanan son tanıtım videosunu da buradan Türkçe olarak izleyebilirsiniz;

Dell’den 5K Monitör!