Grand Theft Auto 5’in PC Versiyonu İptal Edilmedi

Grand Theft Auto 5in PC Versiyonu İptal Edilmedi

Grand Theft Auto 5’in PC versiyonunun iptal edildiği yönünde çıkan habeleri yalanlayan Rockstar Games, oyunun sonbaharda yayınlanacağını açıkladı.

Rockstar Games tarafından geliştirilen ve oyun dünyasının en popüler serileri arasında yer alan Grand Theft Auto serisinin yeni üyesi GTA 5, geçtiğimiz yıl Xbox 360 ve PlayStation 3’e yönelik olarak satışa sunulmuş ve oyunseverler tarafından yoğun ilgiyle karşılanmıştı. Satışa sunulduğu ilk günden itibaren kırılmadık rekor bırakmayan Grand Theft Auto 5‘i yeni nesil konsollara taşımak için çalışmalara başlayan Rockstar Games stüdyosu, oyunun PC için de yayınlanacağını açıklayarak milyonlarca oyunseveri sevindirmişti.

GIGA YouTube-Thumbnail-Maske

Ancak geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan haberlerde Grand Theft Auto 5‘in PC versiyonunun stüdyo tarafından iptal edildiğinin iddia edilmesi, oyunseverleri hayal kırıklığına uğrattı. Kısa sürede internette yayılan bu söylentilerde stüdyonun oyunu aslında PC’ye taşımak istemediği ama kullanıcılardan gelen talep üzerine böyle bir karar aldığı ve bu sonradan bu karardan vazgeçti iddia edilmişti. Ancak ortaya çıkan bu söylentiler hakkında açıklamalarda bulunan Rockstar Games, PC versiyonunun iptal edildiği yönünde çıkan haberleri yalanladı ve oyunun daha önce açıklandığı gibi sonbahar aylarında PlayStation 4, Xbox One ve PC kullanıcılarına sunulacağını belirtti.

Assassin’s Creed Unity’nin Ertelenme Nedeni Açıklandı