Gran Turismo filminden beklenen fragman geldi

Gran Turismo filmi

Sevilen yarış oyunu serisinden esinlenen Gran Turismo filminden beklenen fragman geldi. Film gerçek bir hikayeyi perdeye taşıyacak.

Bu yılın başında çıkan The Last of Us dizisinin aldığı olumlu yorumlar, oyunlardan uyarlanan film ve dizilerin de başarılı olabileceğini cümle aleme gösterdi. Bu da gelecek oyun uyarlamalarına daha da heyecanla bakmamıza vesile oldu. God of War’dan Fallout’a sevilen pek çok oyun serisi, önümüzdeki yıllarda dizi ya da film uyarlamalarıyla izleyicilerin karşısına çıkacak. Yakın gelecekte izleyicilerle buluşacak bu oyun uyarlamalarından biri de merakla beklenen Gran Turismo filmi olacak.

Bildiğiniz gibi Gran Turismo filmi ilk olarak CES 2023’te tanıtılmıştı. Burada filmden ilk görseller paylaşılmış, filmin detayları açıklanmıştı. CES 2023’teki bu tanıtımıyla heyecanımızı arttırmayı başaran Gran Turismo, bu yaz sinemaseverlerle buluşacak. Çıkışının yaklaşmasıyla birlikte filmin tanıtımına hız veren Sony, merakla beklenen Gran Turismo’dan ilk fragmanı yayınladı.

gran turismo 4

Gran Turismo hikayesiyle tanınan bir seri olmadığı için ilk başta buradan iyi bir film çıkma olasılığı düşük görünüyordu. Ancak daha sonra gelen bilgiler Gran Turismo filminin bildiğimiz oyun uyarlamalarından farklı olacağını gösterdi. Çünkü film aslında Gran Turismo oyununu değil, bu oyunla bağlantılı gerçek bir hayat hikayesini beyazperdeye taşıyacak. Film, Gran Turismo oyunları oynayarak kendisini geliştiren ve zamanla gerçek yarışlara katılan bir gencin hayat hikayesini anlatıyor. Gran Turismo’dan yayınlanan ilk fragman da filmin bu yönünü ön plana çıkarıyor.

Gran Turismo filminin yönetmen koltuğunda Neill Blomkamp oturuyor ki bu da filmi daha heyecan verici kılıyor. Çünkü Neill Blomkamp, özellikle District 9 filmiyle beğeni toplamış bir yönetmen. Blomkamp sonrasında çektiği Elysium ve Chappie gibi filmlerde aynı seviyeyi yakalayamadı belki ama buna rağmen Gran Turismo filmi için ideal bir seçim gibi görünüyor. Çünkü hem kamera arkasında yetenekli olduğunu District 9’da göstermiş bir yönetmen hem de Gran Turismo oyunlarının büyük bir hayranı.

Motorola Edge 40 görselleri ve tanıtım videosu sızdırıldı