Microsoft’un Linux’a Karşı Tutumu Değişti

Microsoftun Linuxa Karşı Tutumu Değişti

Açık kodlu işletim sistemlerine karşı tavrını değiştiren Microsoft, Linux’u sevdiğini ve bulut servislerinde işletim sistemine destek sağladığını açıkladı.

Açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir işletim sistemi olan Linux bir zamanlar Microsoft tarafından işletim sistemi dünyasına dadanmış zararlı bir madde gibi görülüyor olsa da, zamanla bu görüş ciddi şekilde değişmiş gibi görünüyor. San Francisco’da düzenlenen bulut servisleri odaklı bir etkinlikte konu hakkında açıklamalarda bulunan Microsoft CEO’su Satya Nadella, Microsoft’un Linux’u sevdiğini söyleyerek herkesi şaşırtmayı başardı.

Microsoft_Linux

Microsoft için çizdiği yeni stratejiyle dikkat çeken Satya Nadella, Azure bulut servislerinde Linux işletim sistemine sundukları desteği her geçen gün arttırdıklarına vurgu yaptı. Azure bulut servislerinin yüzde 20’sinin işletim sistemini desteklediğine dikkat çeken Nadella, hali hazırda Azure’de çalışan CentOS, Oracle, Suse ve Ubuntu’ya çok yakında CoreOS’nin de katılacağını duyurdu. Söz konusu masaüstü işletim sistemleri olduğunda Windows ve Ubuntu arasındaki rekabet devam ediyor olsa da, bulut servislerine oldukça önem veren Microsoft sonunda Linux’u bu alana yapabileceği katkıları fark etmiş gibi görünüyor.

Nexus 6 Ön Sipariş Tarihi Ortaya Çıktı