Microsoft ve Dropbox Beraber Çalışacak

Belgelerini Dropbox üzerinde saklayan Office kullanıcılarının belgelerine daha kolay erişmesini isteyen Microsoft ve Dropbox önemli bir anlaşmaya imza attı.

Bu yılın başında CEO görevini devralan Satya Nadella önderliğinide kullanıcı memnuniyeti odaklı yeni bir strateji izlemeye başlayan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, en önemli ürünleri arasında yer alan Office’in kullanıcılarını sevindirecek bir ortaklığı duyurdu. Office kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlayan firma, bulut depolama servisleri alanındaki en önemli rakiplerinden biri olan Dropbox‘la anlaşma imzaladı.

Microsoft_ve_Dropbox

Microsoft ve Dropbox arasında imzalanan bu anlaşma sayesinde Office kullanıcıları, belgelerini doğrudan Dropbox hesaplarına kaydedebilecekler. Üstelik bu özellik Office’in kurulu olduğu tüm bilgisayarlarda, tabletlerde ve akıllı telefonlarda kullanılabilecek. Öte yandan Dropbox kullanıcıları ise direk uygulamanın için Word, Exel ve PowerPoint gibi Office ürünlerine erişim sağlayabilecekler.

Şu anda belgelerini Dropbox üzerinde saklayan 35 milyon Office kullanıcısı olduğunu belirten Microsoft, bu yeni anlaşma sayesinde kullanıcıların belgelerine çok daha kolay ulaşabileceklerini vurguladı. Microsoft ve Dropbox arasındaki bu anlaşmanın Microsoft’un kendi bulut servisi OneDrive‘a zarar vereceği şüphesiz olsa da, Office firma için daha önemli bir ürün olarak değerlendiriliyor.

Samsung’un 13 İnçlik Tableti Yeniden Gündemde