Redmi Note 8 zirvede tamamladı

Redmi Note 8 donanım günlüğü

2019 yılının son çeyreğinde en çok satan Android akıllı telefon modeli Redmi Note 8 oldu. Ayrıca ilk 10’a giren tek Çin merkezli telefon modeli oldu.

Redmi Note 8 büyük bir başarı yakaladı. Android akıllı telefonlar arasında 2019’un son çeyreğini zirvede kapadı. Ünlü analist şirketlerinden Singapur merkezli Canalys son araştırma verilerini paylaştı. Aslında sürprizlerle dolu bir sonuçlar ortaya çıktı.

Redmi Note 8
Note 8

 

Araştırmalarından biri de 2019’un son çeyreğinde satılan akıllı telefonlarla ilgiliydi. 2019’u son çeyreğinde satış rakamları düşerken, bir tane akıllı telefon tüm akıllı telefonları sürpriz bir şekilde bıraktı. Xiaomi‘nin büyük ses getiren telefonu Note 8 diğer android telefonları geride bırakarak zirvede tamamladı. Büyük ses getirmiş veya çok beğenilmiş olabilir, ancak birinciliği almasını açıkçası hiçbir analist beklemiyordu. Birinciliği elde etmesinin en büyük etkenlerinden biri şüphesi fiyat-performansındaki denge oldu diyebiliriz.

Redmi Note 8 Özelliklerini hatırlayalım

Tasarım olarak  yeni nesil cihazlar ile aynı kalite ve incelikte olan telefon 2.5D cam kaplama Daha küçük ekran altı boşluk ve çerçeve %90 yüksek ekran-gövde oranı ile kullanıcılarına sunuluyor. 48MP AI dört kamera ile telefonun ekran çözünürlüğünün neredeyse 19 katı çözünürlükte fotoğraflar elde etmesini sağlıyor. 13MP ön kamerası ile beraber tüm güzelleştirme filtrelerinin kullanabilmesine olanak sağlıyor.

Kullanıcılarının şarj konusunda da sıkıntı yaşamamaları adına 4000mAh yüksek kapasiteli pil yer alıyor. Cihaz tüm bu özelliklerini çok uygun fiyatta kullanıcılarına sunuyor. Ülkemizdeki fiyatı 1500 TL civarında seyrediyor. Ülkemizde de Xiaomi mağazası açıldığından beri bu markaya olan güven ve cihaz modelllerine ulaşmakta kolaylık satış rakamlarına da yansıdı. Ülkemizde de cihazın en çok satan android cihazlar arasında yer aldığını belirtelim.

 

Dört kameralı Galaxy A21 özellikleri ile sızdı!