Google Pixel Watch Uygulaması Google Play’de kullanıma sunuldu

wat

Uzun süredir beklenen Google Pixel Watch sonunda tanıtıldı. Cihaz önümüzdeki hafta satışa çıkacak.

Google Pixel Watch beklendiği gibi Wear OS 3.5’te çalışıyor, bu şekilde hem Google’ın hem de Fitbit’in en iyi özelliklerini bir arada bulunduruyor. Cihazın resmi uygulaması ise cihaz satışa çıkmadan Google Play’deki yerini aldı.

Öncelikle uygulamanın şu an yalnızca Google Play’den indirilebildiğini belirtelim. Saat, Android 8.0 veya daha yeni bir telefon ve bir Google Hesabı gerektirdiğinden Apple cihazlarla eşleştirilemiyor. Kullanıcılar Pixel Watch uygulamasıyla saat kadranını özelleştirebilecek ve telefon bildirimlerini yapılandırabilecek. Ayrıca, daha iyi navigasyon için Google Haritalar’ı destekliyor. Egzersiz ve günlük kalp atış hızı, Fitbit uygulaması ile entegre halinde olacak.

Google Pixel Watch

Cihazın özelliklerini hatırlatmak gerekirse, akıllı saat kubbeli, dairesel bir cam ekrana sahip ve bu sonbaharda piyasaya sürülen çoğu premium akıllı saatten nispeten daha küçük. Saatin kasası 41 mm ölçülerinde ve 12,3 mm inceliğindedir.

Saat, Galaxy Watch 3’te kullanılan Exynos 9110 yongası ile donatılmış durumda. Ancak Pixel saat, pil ömrünü optimize etmek için ek bir Cortex M33 yardımcı işlemciye de sahip. 

Pixel Watch’ın 294 mAh pili var ve 24 saatlik kullanım ömrü olduğu iddia ediliyor. Ayrıca 5 ATM’ye kadar suya dayanık ve temassız ödemeler için Bluetooth 5.0, LTE, Wi-Fi ve NFC’yi destekliyor.