iPhone Xs Max ve Google Pixel 2 XL kamera karşılaştırması

iphone xs max vs google pixel 2

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon pazarının iki gözde modeli karşı karşıya! iPhone Xs Max ve Google Pixel 2 XL! Peki hangisinin kamerası daha iyi? İşte iPhone Xs Max ve Google Pixel 2 XL kamera karşılaştırması.

Teknoloji sektörünün iki dev ismi, akıllı telefon pazarında da karşı karşıya. Apple ve Google. Bilindiği üzere Apple uzun yıllardan beri sektöre yön veren isimlerden biri konumunda bulunuyor. Google ise yazılım tarafında Android ile pazara hükmederken, cihaz tarafında biraz daha çekimser bir politika izliyor.

Google, üst segmente hitap eden ilk modeli olan Pixel’i 2016 yılında satışa sunmuştu. 2017’de Pixel 2 ve Pixel 2 XL raflardaki yerini aldı. Bu sene ise Pixel 3 ve Pixel 3 XL modellerinin tanıtılması bekleniyor.

Google akıllı telefon pazarında öyle geniş bir bölge ağına sahip değil. Dolayısıyla Pixel modelleri öyle her ülkede satılmıyor. Ne yazık ki Türkiye de Pixel modellerinin satılmadığı ülkeler arasında. Elbette yine 3. parti distribütörler aracılığıyla gelen Pixel modellerini satın almak mümkün.

iPhone Xs Max ve Galaxy Note 9 kamera karşılaştırması için tıklayın

Diğer taraftan Apple senelerdir Türkiye pazarında faaliyet gösteren bir şirket. Hatta son zamlardan önce ülkemizdeki lider markalardan biri olduğunu da söyleyebilirdik. Fakat iPhone fiyatları artık 10.000TL seviyesine yaklaştığı için, Apple da ülkemizde gözden düşmüş durumda.

Yine de küresel pazara baktığımızda iki teknoloji devi arasında belli bir rekabetin olduğunu söyleyebiliriz. Peki devin telefonu daha iyi fotoğraf çekiyor? Bu sorunun cevabı için hem Apple, hem de Google’ın hali hazırda satışta olan en uç modellerini baz aldık. Bir tarafa iPhone Xs Max’i, diğer tarafa ise Google Pixel 2 XL’i koyduk.

iPhone Xs Max ve Google Pixel 2 XL kamera karşılaştırması yazımızda, aynı ışık ve aynı açıdan çekilmiş fotoğrafları sizlere sunacağız. Burada hangi cihazın daha iyi çekim yaptığı ise tamamen size kalmış bir olgu.

iPhone Xs Max ve Google Pixel 2 XL kamera karşılaştırması ile ilgili görsellere geçmeden önce dip not olarak belirtelim. iPhone Xs Max’te çift ana kamera bulunurken, Pixel 2 XL’de ise tek bir ana kamera mevcut.

İşte iPhone Xs Max ve Google Pixel 2 XL kamera karşılaştırması

iPhone Xs Max
iPhone Xs Max 3
Google Pixel 2 XL
Google Pixel 2 XL 3