Huawei Nova 10 Pro: Huawei’nin yeni güzelliği!

HY FGHF

#İŞBİRLİĞİ

Huawei Nova 10 Pro akıllı telefon ile karşınızdayız. Huawe, bu modelde ince ve şık tasarımı, dikkat çekici özelliklerle buluşturuyor.

Huawei Nova 10 Pro, yıldız gümüşü ve yıldızlı siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneğine sahip. Bizim deneyimlediğimiz model, siyah renkti. Cihaz, ilk bakışta sizi kendine aşık edebilecek bir güzelliğe sahip. Dikkat ederseniz şıklık ya da güzel görünüm değil, direkt “aşk” kavramından söz ettim.

Yaklaşık 191 gram ağırlıktaki telefon, 7.88mm kalınlıkta. Aslında özellikleri göz önüne alındığında ince bir telefon olduğunu söylemek mümkün. Kaldı ki telefonu elinize aldığınızda, ne kadar rahat bir kullanılabilirlik sunduğunu fark etmeniz uzun sürmüyor.

Telefon, yanlardan kavislendirilmiş ekrana sahip. Bu sayede yanlarda oldukça ince çerçevelere sahip. Bu da sağa ve sola doğru gerçekleştirdiğiniz parmak hareketlerinizin önündeki engelleri kaldırıyor. Bir nevi sonsuzluğa doğru, herhangi bir engele takılmadan yumuşak kullanım deneyimi yaşayabiliyorsunuz. Düz ekranlarda, yanlara doğru kaydırırken çerçeve unsurunu fark edersiniz ve bu da kullanım alanının sınır noktasını gösterir bir nevi. Tabii bu bir sorun değil, ama şahsen yıllardır kavisli ekranlı telefonlar kullanan biri olarak, bu tarz ekranlar beni daha çok mutlu ediyor.

Huawei Nova 10 Pro’nun tasarım detayı olarak bir diğer önemli noktası ise, arka tarafta çıkıntılı olarak tasarlanan ana kamera sistemi. Bu sistem, aslında ürünü diğer telefonlardan rahatlıkla ayırabilen bir görselliğe sahip. Siyah ve altın renk detaylarının tercih edilmesi, kameranın yan taraflarına işlenen yazılı detaylar, bu kamera kurulumunu adeta bir altın gibi gösteriyor. Bilirsiniz, altın için siyah zemin rengi önemlidir. Ürünün fark edilebilirliğini artırır. Huawei gerçekten başarılı dokunuşlar gerçekleştirmiş.

Telefonun ilk bakışta dikkat çeken bir diğer detayı da ön tarafta dual selfie kamera sisteminin yer alıyor olması. Bu hem fotoğrafçılık hem de vlog çekim tarafında kullanıcılara daha fazla özgürlük anlamını taşıyor. Bu detayı da akıllı telefonlarda sıklıkla gördüğümüz söylenemez.

Biraz da hoparlörlerden söz edelim isterseniz. Bir telefon, genellikle telefonlarda tek hoparlör kullanılıyor. Bu, gerek ince tasarım, gerek hafifli, gerekse de maliyet bazlı olarak firmalar tarafında önemli bir detay. Huawei ise, Nova 10 Pro’da elini korkak alıştırmamış. Ev ya da ofis kullanımlarında, genellikle bir kulaklığa ihtiyaç duymadan güçlü işitsel detaylar

alabiliyorsunuz.
Ürünün arka yüzeyi, koyu renkte bir buzlu camı andırıyor diyebiliriz. Bu sayede, kolay kolay parmak izi de tutmuyor. Tabii daha temiz, güvenli ve dengeli kullanım için beraberinde gelen koruyucu şeffaf kılıfı kullanmanızı öneriyoruz.

Huawei Nova 10 Pro: Huawei'nin yeni güzelliği!

Huawei Nova 10 Pro, yanlardan kavislendirilmiş 6.78 inç değerde büyük bir ekrana sahip

OLED teknolojisinin kullanıldığı bu ekran, FHD+ çözünürlük sunuyor ve 120Hz’e kadar tazeleme değeri sağlayabiliyor. Bu da zengin renklerle oluşan detayların akıcı şekilde sunulması demek. İhtiyaca göre oyunlardan yüksek çözünürlüklü dizi ve filmlerin deneyimlenmesine kadar bu hoş etkileri fark edeceksinizdir.

Ekran ve parlaklık başlığında, kullanılabilirliğe olumlu katkılar sunan göz konforu modu ve okuma modu gibi detaylar mevcut.

Ekranın yumuşak dokunuşlarla keyifli kullanım sunduğundan az evvel bahsetmiştik. Peki tek elde mi yoksa iki elde mi kullanmak daha konforlu derseniz, iki elde kullanmak hem daha konforlu hem de daha güvenli olacaktır kanaatindeyiz.

Ürünün dış mekân kullanımlarında da iyi bir görüntüleme kalitesi var.

Qualcomm Snapdragon 778G 4G ile geliyor

Snapdragon 778G 4G, orta seviyede konumlandırabileceğimiz bir çipset. Sunulan işlemci, 2.42 GHz çalışma hızına kadar erişebiliyor. RAM tarafında 8GB, dahili depolama tarafında da 256GB değerleri mevcut.

Nova 10 Pro, Huawei’nin Android tabanlı güncel EMUI 12 işletim sistemiyle geliyor. Kullanımı kolay bir arayüz sunan bu sistem, Huawei App Gallery’de sunulan oyun ve uygulamalarla daha keyifli bir hale bürünüyor.

Öte yandan, Petal Search ve Petal Maps gibi uygulamalar, aradıklarınızı kolaylıkla bulabilmeniz için önemli.

Cihazın ekran kilidini açtığımızda, karşımıza gelen ekranda bir arama çubugu görüyoruz. Bu çubuğa merak ettiğimiz konuyu yazarak arama gerçekleştirebiliriz. Hemen alt kısımdaki uygulamalar, tanımla ve tarat başlıkları da hızlı kullanım için güzel düşünülmüş. Ne olduğunu bilmediğiniz bir eşyayı telefona sorabilir, bir QR kodunu tarat özelliğiyle saniyeler içinde taratabilirsiniz.

Tabii kullanıcıların merak ettiği bir konuda Google uygulamaları. Gmail, YouTube, Google Maps ve dahası… Evet, bu uygulamaları ve dahasını, Nova 10 Pro’da kullanabilirsiniz. Bunun için Huawei uygulama mağazasına giderek GSpace’i indirmelisiniz. GSpace’e giriş yaptığınızda, pek çok popüler uygulamanın kullanıma hazır olduğunu göreceksiniz.
Biraz da oyun çalıştırma performansından söz edelim isterseniz. Bu telefonda Asphalt 9, PUBG ve Call of Duty gibi oyunları, akıcı detaylarla oynayabilirsiniz.

Huawei Nova 10 Pro: Huawei'nin yeni güzelliği!

Arka tarafta üçlü kamera sistemi

Telefonun arka tarafında, 50+8+2MP’den oluşan kamera dizilimi konumlandırılmış. Ultra geniş açılı çekim, makro çekim ve portre gibi popüler modları kullanabiliyorsunuz. Ürünün gün ışığı çekim performansı oldukça hızlı ve sonuçlar da oldukça net.

Vlog video çekim moduna adım atarak, aynı anda ön ve arka kamerayı çalıştırabilir ve eğlenceli videolar hazırlayabilirsiniz. Ağır çekim modu tarafında sunulan seçenekler de tatmin edici.

Arka kamera sistemi, 4K 30FPS ve 1080p 60FPS çekim değerleri de sunuyor.
Gelelim ön tarafa. Nova 10 Pro’nun ön tarafında dual kamera sistemi var. Bu, telefonlarda nadir gördüğümüz bir dizilim.

60+8MP’den oluşan kamera dizilimi, geniş açılı çekimler ve yakın plan net portrelere imkân sunuyor. İster geniş açılı kullanın, ister 2X zoom yaparak…

Video tarafında 4K 30, 1080P 60FPS ve ağır çekim gibi seçeneklerin sunuluyor olması da heyecan verici açıkçası.

Gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojileri ve bulut sistemi

Huawei Nova 10 Pro, Wi-Fi 6, NFC, Bluetooth 5.2 gibi gelişmiş kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Destekli bir internet altyapısı sayesinde büyük boyutlu dosyaları dahi kısa sürelerde telefonunuza indirebilir, Bluetooth kulaklıklarla saniyeler içinde eşleştirmeler gerçekleştirebilirsiniz. Bildiğiniz gibi NFC de günümüzde çoğu konuda kullanımı avantajı bir teknoloji.

Öte yandan, Huawei’nin yeni bulut çözümü sayesinde de önemli dosyalarınızı buluta taşıyabilir, şifreleyebilir ve daha sonra aynı hesabı kullanarak farklı cihazlardan da erişim sağlayabilirsiniz. Daha evvel de dediğimiz gibi, pandeminin bir getirisi olarak artık MİX, yani ihtiyaca göre hem evden hem de ofisten çalışabiliyoruz. Sabit bir çalışma ortamından söz etmek daha güç ve konumumuz sürekli değişirken verilere her noktada hızlıca ulaşabilmek önemli. Burada da devreye Huawei’nin bulut depolama servisi giriyor. Göz atmanızda yarar var.

Huawei Nova 10 Pro: Huawei'nin yeni güzelliği!

100w hızlı şarj destekli pil!

Telefonumuz, 4500mAh pile sahip ve tek şarj ile bir günü geride bırakmanıza yardımcı oluyor. Ürün, beraberinde gelen 100w hızlı şarj adaptörünün de yardımıyla enerji ihtiyacınızı kısa sürede gidermenizi de sağlıyor.

Örneğin… Deneyimlerimiz itibarıyla ürünün 0’dan %100’e 28 dakikada tamamen şarj olduğunu söyleyebiliriz.

Şarj başlangıcı: 12:03.

%25 – 12:03 ile 12: 07 arasında.
%50 – 12: 07 ile 12: 15 arasında.
%75 – 12:15 ile 12:21 arasında.
%100 – 12:21 ile 12: 31 arasında.

28 dakikada tamamen şarj oldu.

Son sözlere gelirken…

Huawei Nova 10 Pro, kesinlikle çok güzel bir tasarıma sahip. Yanlardan kavislendirilmiş büyük ekranı, parmaklarınız için neredeyse sınırsız bir kullanım alanı oluşturuyor ve kaliteli görüntüler sunuyor. Kamera tarafı, büyük bir kesim kullanıcının beğenisini kazanacaktır. Yazılımsal özellikler, bir o kadar önemli. Ve tabii ki hızlı şarj sistemi de gün içinde şarja daha az vakit ayırıp kablosuz özgürlüğünüzü ele alabilmeniz için büyük fırsat.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Oppo A96: Gündelik kullanım için ideal telefon