Google Pixel 9 Serisiyle Pazar Payını Arttıracak

Pixel 9 Pro

Google Pixel 9 serisini stratejik olarak oldukça doğru bir dönemde çıkrmasının satışlara yansıyacağını ve pazar payını arttıracağını düşünüyor.

Google, bu hafta önemli bir etkinlik düzenledi ve merakla beklenen yeni Pixel ürünlerini görücüye çıkardı. Made by Google adını taşıyan etkinlikte Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pro XL, Pro Fold ve Pixel Watch 3 gibi merakla beklenen ürünler resmi olarak tanıtıldı. Amerika ve Avrupa pazarında çok yakında satışa sunulacağı duyurulan bu yeni Pixel modelleri, teknoloji dünyası tarafından ilgiyle karşılandı.

Pixel 9 serisinde, biri katlanabilir bir telefon olmak üzere dört farklı model sunarak önemli bir strateji değişikliğine giden Google, Pixel 9 serisinin akıllı telefon pazarındaki payını kayda değer ölçüde arttıracağına inanıyor. Çünkü Google Pixel 9 serisi sadece daha fazla modelle gelmekle kalmıyor, aynı zamanda stratejik olarak epey doğru bir dönemde satışa sunuluyor.

Google Pixel 9 Pro XL

Şu anda akıllı telefon pazarında Android üreticileri yeni amiral gemisi modelleri için Snapdragon 8 Gen 4’ün çıkışını bekliyor. Öte yandan iPhone 16 serisinin çıkışına ise hala dört-beş hafta bulunuyor. Bu da akıllı telefon pazarında bir boşluk yaratmış durumda. Google da Pixel 9 serisiyle bu boşluğu doldurmayı hedefliyor. Amerikalı teknoloji devi, yeni telefonlarını akıllı telefon pazarı için nispeten durgun geçen bu dönemde satışa sunmasının, satışları epey yukarı çekeceğine inanıyor. Eğer şirketin bu stratejisi tutarsa, ki tutma ihtimali epey yüksek, Google akıllı telefon pazarındaki pazar payını kayda değer ölçüde arttırabilir.

Öte yandan Google Pixel 9 öncülünden daha fazla pazarda satışa çıkacak gibi görünüyor. Bildiğiniz gibi bu hafta gelen bilgiler, telefonun Türkiye’de de resmi kanallar üzerinden satılacağını ortaya çıkardı.

PlayStation Plus’a Ağustos Ayında Gelecekler-Gidecekler Açıklandı