Orta segmente özel Google Pixel geliyor!

google pixel sd720

Pixel serisi ile akıllı telefon pazarında söz sahibi olmak isteyen Google şimdi de orta segmente hitap eden bir model çıkarmak istiyor. İşte orta segmente hitap eden Google Pixel hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere Google, Android işletim sistemi sayesinde akıllı telefon pazarından önemli bir gelir elde ediyor. Fakat bu yazılım devi için yeterli değil. En azından şirket yetkililerin düşüncesi bu yönde. Keza Google, cihaz bazında da aynı Apple gibi zirvede yer almak istiyor. Bunun için de Google Pixel serisini bir kılavuz olarak kullanıyor. Fakat şimdiye kadar Google’ın bu konuda önemli bir yol kat ettiğini söylemek doğru olmaz.

Orta seviye, uygun fiyatlı Google Pixel geliyor

Google’ın hala akıllı telefon pazarında istediği noktaya ulaşamamasının temel nedeni muhtemelen pazarlama. Malum şimdiye kadar 4 farklı Pixel modeli piyasaya sunuldu. 4 modelin de pazar ağı oldukça kısıtlıydı. Google yeni nesil Pixel modelleriyle bu pazar ağını genişletme niyetinde. Üstelik orta segment için geliştirilen yeni bir Google Pixel modeli ile Hindistan gibi düşük gelir seviyesine sahip ülkelerde de müşteri kitlesi oluşturulacak.

google

Sızıntı dünyasının önemli isimlerinden biri olan Roland Quandt da bu konuda bazı yorumlarda bulundu. Quandt, Google’ın SD 710 yonga setini kullanan yeni bir Pixel modeli üzerinde çalıştığını doğruladı. Önümüzdeki günlerde tanıtılması beklenen yeni Pixel modelinin ilk etapta Hindistan’da satışa sunulacağı belirtiliyor.

Apple Pazartesi günü ne tanıtacak?