Google Pixel 7, Pixel 6’dan çok da farklı olmayabilir

Google Pixel 7

Google Pixel 7 hakkında paylaşılan son bilgiler, telefonun teknik özelliklerinin Pixel 6’dan çok da farklı olmayabileceğini gösteriyor.

Google, Pixel akıllı telefonlarına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Google Pixel 7 adını taşıyan bu yeni Google akıllı telefon, ilk olarak geçtiğimiz ay karşımıza çıkmıştı. O dönemde yapılan paylaşımlarda telefonun Google’ın yeni yonga seti Tensor 2’yi kullanacağı söylenmişti. Ancak bunun ötesinde pek bir detay paylaşılmamıştı.

Yıl bitmeden raflardaki yerini almasını beklediğimiz telefonun çıkışının yaklaşmasıyla birlikte telefon hakkındaki sızıntılar da artmaya başladı. Gelen son sızıntı ise Google Pixel 7’nin daha önce düşünülenin aksine Google Pixel 6’dan çok da farklı olmayabileceğini gösteriyor.

Google Pixel 6a

Geçtiğimiz günlerde Pixel 7 Pro’nun kilitli bir prototipini ele geçiren bir kişi, bu prototipten elde edebildiği tüm verileri Google News adlı Telegram kanalında paylaştı. Google News, bu verileri detaylı bir şekilde incelediğinde hem Pixel 7 hem de Pixel 7 Pro hakkında önemli bilgilere ulaştı. En azından iddia bu yönde.

İddiaya göre veriler, Pixel 7’nin ekran boyutunun Pixel 6 ile aynı olacağını gösteriyor. Ancak daha önemlisi, şirketin yeni yonga seti Tensor 2’nin Pixel 6’daki Tensor yonga setinden çok da farklı olmayacağı söyleniyor. Paylaşılan bilgilere göre güç açısından iki yonga seti arasında öyle bir fark yok.

Elbette iki telefon benzer güçte yonga setlerine sahip olması, performanslarının birebir aynı olacağı anlamına gelmiyor. Google Pixel 7 daha verimli güç kullanımı ve yapay zeka yazılımının desteğiyle daha iyi bir performans sunabilir. Ancak görünen o ki en azından donanımsal olarak Pixel 7 ile Pixel 6 arasında öyle büyük farklar olmayacak.

Xiaomi 12S ve 12S Pro hakkında yeni detaylar sızdı