Xiaomi 12S ve 12S Pro hakkında yeni detaylar sızdı

Xiaomi 12S

Leica tarafından hazırlanan kamerası ve Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setiyle dikkat çeken Xiaomi 12S ve 12S Pro hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Akıllı telefon pazarında gitgide daha etkili olan Çinli telefon üreticisi Xiaomi, çok yakında akıllı telefon modellerine yenilerini ekleyecek. Hatırlayacağınız gibi Xiaomi’nin efsanevi kamera üreticisi Leica ile yeni bir ortaklığa imza attığı kısa süre önce duyurulmuştu. Daha sonra da bu işbirliğinden çıkacak ilk telefonun Xiaomi 12S olacağı ortaya çıkmıştı. Leica tarafından hazırlanan özel tasarım bir arka kamerayla gelecek olan 12S’in resmi olarak tanıtılacağı tarih yaklaştıkça, telefon hakkındaki sızıntılar da sıklaşıyor. Kısa süre önce Geekbench performans testinde gördüğümüz telefon, bir kez daha görüldü. Bu yeni sızıntıda Xiaomi 12S’e 12S Pro da eşlik ediyor.

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu, bu yıl sonunda çıkacak Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alan ilk telefonlardan biri olacak Bu güçlü yonga setine bir de 12 GB RAM eklendiği için Xiaomi 12S’nin piyasadaki en güçlü telefonlardan biri olmaya aday olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Xiaomi 12S ve 12S Pro

Telefonun 12 GB RAM’e sahip en iyi versiyonunun yanı sıra 8 GB RAM’e sahip daha düşük fiyatlı bir versiyonu da olacak. Depolama alanı konusunda ise seçenekler 128, 256 ve 512 GB olacak. Ancak 512 GB depolama alanı seçeneği sadece 12 GB RAM’e sahip versiyonda sunuluyor.

Xiaomi 12S Pro’nun depolama alanı ve RAM seçenekleri de hemen hemen aynı olacak. Sadece Pro versiyonunda 128 GB depolama alanı versiyonu yer almayacak. En düşük özelliklere sahip versiyon 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip. 12S ile 12S Pro arasındaki farklardan biri yonga setinde olacak. 12S gibi 12S Pro’nun da Snapdragon 8+ Gen 1 kullanan bir versiyonu olacak. Fakat Pro modelinde MediaTek Dimensity 9000 yonga seti kullanan ikinci bir alternatif daha sunulacak.

Xiaomi 12S ve 12S Pro’nun Leica imzası taşıyan arka kamerasının tasarımı Xiaomi 12’nin arka kamerasıyla oldukça benzer bir tasarıma sahip. Fakat bu kez işin içinde Leica’nın olması teknik özellikler konusunda 12S ve 12S Pro’nun Xiaomi 12’den çok daha üstün olacağı anlamına geliyor. Telefonun kamerasının ne gibi yenilikler sunacağını bekleyip göreceğiz.

Huawei yeni akıllı saatinde şeker ölçme özelliği de sunabilir