Google Pixel 6a üretim hataları ile gündemde

pixel 6a 4

Google’ın satışta olan en yeni akıllı telefon modeli Pixel 6a, bir kez daha güvenlik konusunda son derece can sıkan bir sorunla gündeme geldi.

Google Pixel 6a üretim hataları ile gündemde. Google’ın yeni akıllı telefonu Pixel 6a’nın adı bugünlerde sık sık yeni problemlerle anılıyor. Ancak yeni cihazın, ortaya çıkan son hatası, bugüne kadar ki bütün sorunları unutturacak cinsten.

pixel 6a 3

Birçok farklı kullanıcının iddia ettiği parmak izi okuma sensöründeki hatalar, birbirinden farklı YouTube yayıncıları tarafından da test edilince, gerçek gün yüzüne çıkmış oldu. Buna göre, bir YouTuber tarafından çekilen videoda, Google Pixel 6a’nın, parmak izleri hiçbir şekilde alınmayan iki farklı ofis çalışan tarafından da açılabildiği görüldü.

Google Pixel 6a

Google Pixel 6a üretim hataları ile gündemde

Bir başka YouTuber tarafından çekilen videoda ise, Google Pixel 6a’ya yalnızca tek bir parmak kayıt edilmesine rağmen, parmak izleri sisteme kaydedilmeyen 2 farklı parmakla daha bu telefon kolayca açıldı. Bunun anlamı eğer Google Pixel 6a sahibiyseniz ve veri mahremiyetiniz sizin için önemliyse, bu telefonun parmak izi okuma teknolojisine çok fazla güvenmemeniz yararınıza olur.

Google Pixel 6A Mayis ayinda piyasaya surulecek

Öte yandan uzun süredir kulaktan kulağa dolaşan bu söylentilerin birçok farklı YouTuber tarafından ayyuka çıkarılmasının sonucunda Google’ın da bu soruna el atması bekleniyor. İşin iyi tarafı şu an için bu sorunun bir yazılım güncellemesiyle düzeltilebileceği düşünülüyor. Zaten bu durumun aksi hem Google için hem de Pixel markası için oldukça büyük bir skandal olacaktır.

Bilgisayar satışları düşmeye devam ediyor