Google Pixel 6a önümüzdeki ay satışa çıkacak

kl8

Google, Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’yu içeren amiral gemisi Pixel 6 serisi akıllı telefonlarını geçen yıl piyasaya sürdü. Şimdi ise teknoloji devi Pixel 6a akıllı telefonlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Şirket, yaklaşmakta olan Pixel A serisi akıllı telefonun lansman tarihini henüz onaylamamış olsa da, yeni raporlar Google Pixel 6a’nın bu yıl Mayıs ayında resmi olarak duyurulabileceğini gösteriyor.

Telefon ayrıca FCC web sitesinde de görüldü ve listedeki belgeler, birden fazla modelle listelenen Pixel 6a’da kullanılabilecek bazı özellikleri ortaya koyuyor. Listeden, Pixel 6a’nın en az bir modelinin yüksek bant 5G olarak da bilinen mmWave 5G desteğiyle geleceği görülüyor.

Google Pixel 6a

Cihazın, şirketin 11 Mayıs’ta başlaması planlanan Google I/O adlı yıllık geliştirici konferansında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Geçen yıl, Pixel 5a piyasaya sürülmeden sadece bir ay önce Temmuz ayında FCC’den geçti. Bu zamana kadar gitmemiz gerekiyorsa, bu ay FCC’den geçen Google Pixel 6a, önümüzdeki ay, yani Mayıs 2022’de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya’da bulunan Pixel 5a akıllı telefonun aksine, yakında çıkacak olan Google Pixel 6a’nın birden fazla ülkede piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Önceki raporlara inanılırsa, Pixel 6a 6.2 inç  OLED ekrana sahip olacak ve ekran altı parmak izi sensörü ile gelecek. Selefi ile aynı kamera yapılandırmasını koruması bekleniyor, ancak AI destekli özelliklerle birlikte Google’ın kendi Tensor mobil işlemcisi tarafından desteklenecek.

Apple Watch cihazları yakında uydu bağlantısı desteğini alacak