Apple Watch cihazları yakında uydu bağlantısı desteğini alacak

a5

Apple, akıllı saati için yeni özellikler sunmayı planlıyor. Şirket, Apple Watch için acil durum mesajlaşma ve SOS yanıtı desteğinin yanı sıra uydu bağlantı özelliklerini de getirecek .

Son gelen haberlere göre, Cupertino merkezli devin akıllı giyilebilir cihazı Apple Watch yakında bu önemli acil durum özelliklerini doğrudan kullanıcının bileğinden sunabilecek. Uydu bağlantısının ilk olarak iPhone 13 serisine geleceği söylentileri vardı, ancak marka bu seride özelliği kullanmadı. Şimdi ise iPhone 14 serisi ile piyasaya sürüleceği söyleniyor, bu da bir taşıyıcı ağ olmadan uydu ağları üzerinden kısa mesaj gönderme yeteneğine sahip olacağı anlamına geliyor.

Apple Watch

Basitçe söylemek gerekirse, iPhone üreticisi, acil durumlarda kullanıcılara bağlantı seçenekleri sunmaya yardımcı olmak için bu özellikleri getiriyor. Bu plan, Apple’ın ilki “Kişiler aracılığıyla Acil Durum Mesajı” olmak üzere iki bölümden oluşacak. Bu özellik, kullanıcıların hücresel sinyallere sahip olmayan alanlarda kısa metin mesajları göndermesine izin verecek. Özellikle, bu yeni sistem, Mesajlar uygulamasının içinde gri baloncuklarla görünmesini sağlayacak.

Apple Watch

Ayrıca, sistemin ikinci kısmı, kullanıcıların bir krizi raporlamasına izin verecek. Buna yetkililere bir araba, tekne veya uçak kazası dahildir. Bu özellik, bir kişinin denize düşmesi veya bir geminin batması gibi daha spesifik bilgileri alabilecektir. Hatta kullanıcılara arama ve kurtarma hizmetlerinin gerekli olup olmadığını soracaktır. Bu özelliğin henüz Apple tarafından onaylanmadığını ise hatırlatmakta fayda var. Ancak bu özellik ile beraber Apple Watch diğer akıllı saatlere göre bir üst seviyeye çıkacaktır.

Galaxy Tab S8 Ultra dayanıklılık testinden hasar almadan çıktı