Google mesajlar uygulaması yeni güvenlik önlemleri alıyor

Google mesajlar yeni özelliği

Birçok kullanıcıya sahip olan Google mesajlar uygulaması yeni özellikler kazanmaya hazırlanıyor. Çeşitli dolandırıcı işletmeler ve yasa dışı bahis sitelerinin hedefi olmaya başlayan Google mesajlar yeni bir güvenlik donanımı ile koruma sağlayacak. İşte haberimizin detayları.

12 Aralık’ta Google mesajların daha güvenli ve daha kullanıcı dostu olması için bazı değişiklikler yapıldı. Arama devi tarafından gerçekleştirilen ilk işlem ise onaylanmış SMS dediğimiz bir sistem oldu. Bu sistem sayesinde Google sizlere mesaj gönderen işletmelerin sahtekar olup olmadığını belirliyor. Böylece dolandırılma ihtimaliniz de ciddi oranda düşmüş oluyor.

Google mesajlar uygulaması kullanıcıyı koruyacak

ABD, Hindistan, Meksika, Brezilya, Birleşik Krallık, Fransa, Filipinler, İspanya ve Kanada gibi ülkelerde bu özellik daha şimdiden kullanılmaya başlandı. Şimdilik bu ülkelerde başlasa bile zamanla daha fazla yerde kullanıma sunulacak gibi görünüyor.

Şirket tarafından geliştirilen özellik sizlerin korumasını, onaylama yöntemi ile gerçekleştirecek. Mesaj atan kuruluşun hemen yanında bir tik işareti görürseniz sizlere mesaj atan şirket gerçekten de güvenilirdir. Ancak tik işaretini göremezseniz, bu bir sorun olduğu anlamına gelir. Böylece sizler de bu tür mesajlara karşı daha temkinli davranmış olursunuz.

Google tarafından geliştirilen bir diğer özellik ise istenmeyen mesaj koruması dediğimiz bir sistem. Buna göre mesajlar uygulamasının kullanıcılarını güvenli olmayan numaralara karşı uyarması sağlanıyor. Böylece bu numaraları engelleme imkanınız da bulunuyor. Sizce Google tarafından geliştirilen yeni mesajlar uygulaması gerekli korumayı sağlayabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Android Mesajlar RCS nasıl etkinleştirilir?