Google Mesajlar uygulamasını evrensel yapmaya hazırlanıyor!

Google Mesajlar

Google, Android’de yer alan mesajlar uygulamasını evrensel yapmak için kolları sıvadı. 2019 yılı içerisinde Google Mesajlar uygulamasının iOS’e gelme ihtimali de bulunuyor. Peki, bu nasıl olacak?

Google, geçtiğimiz yıllarda Android Mesajlar uygulaması ile karşımıza çıkmıştı. İnternet devi daha sonra bu uygulamanın adını sadece Mesajlar olarak değiştirmişti. WhatsApp gibi Web üzerinden de hizmet veren Mesajlar uygulaması, Messages.Android.com alan adı üzerinden hizmet veriyordu. Ancak bugün gelen sızıntılar ile bu alan adının değişeceği ortaya çıktı.

Google Mesajlar kabuk değiştiriyor!

Google, Mesajlar uygulamasını evrensel yapmak adına Messages.Android.com alan adı yerine 2019 yılında Messages.Google.com‘u kullanmaya başlayacak. Bu sayede Mesajlar uygulaması Android’e özel olmaktan çıkacak gibi görünüyor.

Eğer Google’ın, WhatsApp ve Telegram gibi devlere rakip olmak gibi hedefi varsa, uygulamayı iOS platformuna da taşıma gibi bir ihtimali bulunuyor.

Facebook mesajlaşmalarınıza kadar her şeyinizi sızdırmış!

Peki, sadece buradaki tek amaç iOS kullanıcılarına da hizmet vermek mi yoksa daha fazla veri mi toplamak? Bildiğiniz gibi Facebook’un, Messenger üzerinden gizli konuşmalar dahil tüm konuşmaları 3. parti firmalara veri olarak sattığı ortaya çıkmıştı. Reklam için kullanılan bu veriler oldukça değerli.

Google Mesajlar

Google’ın da bu alana girmesinden korkuluyor. Umarız Google müşterilerinin gizliliğine önem verir ve yazışmalardan veri toplama gibi gaflette bulunmaz.