Google Mesajlar yeni özellik ile güncellendi!

Google Mesajlar

Google’ın Android’deki Google Mesajlar uygulaması yeni özellik ile güncelleme aldı. Bu özellik ile fotoğraf üzerine çizim yapabileceksiniz.

Google, Android platformunda bir ekosistem oluşturmak için Google Mesajlar uygulaması ile büyük bir atılım gerçekleştirmişti. Apple’ın iMessage servisine rakip olması beklenen bu uygulama, yıllar içerisinde gelişim göstermişti. Ancak Google’ın yenilikleri çok yavaş sunmasından dolayı iMessage ile olan rekabette çok geri kalınmıştı.

İnternet ve teknoloji devi bugün Google Mesajlar uygulaması için güncelleme yayınlayarak uzun bir süreden sonra yenilik ekledi. Messages 5.9 Beta sürümü ile birlikte aynı WhatsApp’ta olduğu gibi bir fotoğraf yada görseli göndermeden önce kalem aracılığı ile işaretleme ve çizim yapabiliyorsunuz.

Şimdilik Beta aşamasında olan uygulamayı buradan Beta testine kayıt olarak indirebilirsiniz. Önümüzdeki günlerde herkesin kullanımına sunulmasını beklediğimiz bu özellik uzun bir süre görüp görebileceğiniz son yenilik olabilir.

Google Mesajlar

Çünkü Google, Chrome dahil olmak üzere bir çok uygulamasına yenilik eklemeyi durdurduğunu açıkladı. Coronavirus yüzünden yazılım ekibini evden çalışmaya yönlendiren Google, bu süreçte uygulamalarının stabilitesi ve performasına odaklanacak.

Android 11 geliştirici önizlemesi 2 yayınlandı!

Coronavirus salgınından dolayı Google’ın Android 11’in çıkış tarihini erteleme gibi bir ihtimali de bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde Android 11 Beta 2’yi yayınlayan Google çok küçük yenilikler sunmakla yetinmişti. Uzun lafın kısası şu dönemde firmalardan büyük bir yenilik beklemen çok yanlış olacağını belirtelim.