Samuel Jackson sesiyle Alexa’ya hayat verecek

Samuel Jackson

Hollywood’un ünlü oyuncusu Samuel Jackson artık sesiyle Alexa üzerinden Amazon müşterileriyle konuşacak.

Kullanıcılar artık Alexa’nın konuşma seslerini seçerken, Samuel L. Jackson seçeneğine de sahip olacaklar.

Samuel Jackson ile Eho ünlüler gibi konuşacak

Alexa cihazlarına “Alexa, beni Samuel Jackson ile tanıştır” komutunu vermeleri halinde, Alexa ünlü Hollywood starının sesiyle konuşmaya başlacak.

Bu da evin içinde sürekli bir Hollywood aksiyon filmi ritmiyle yaşamak anlamına gelebilir. Ancak kullanıcıların bu yeni özelliğe büyük ilgi göstereceği tahmin ediliyor.

Amazon, Alexa yapay zeka servisini kullandığı Echo akıllı ev asistanları için bir süredir Hollywood ünlülerinin sesini kullanacağını duyuruyordu. Bu programa da Celebrity Voice Program ismi veriliyor.

Kullanıcılar, Celebrity Voice Program’da yer alan ünlülerin sesine karşı konuşmak için 1 dolarlık bir lisans ücreti ödeyerek Alexa’nın o ünlünün sesiyle konuşmasını sağlayabilecek.

Jackson, Alexa kullanıcılarına hava raporu, trafik raporu, borsa/ekonomi haberleri gibi konularda seslendirme yapacak. Ayrıca, kullanıcıların sordukları sorulara cevap vererek onlarla sohbet de edebilecek.

samuel L. Jackson amazon

Samuel Jackson bu proje için Amazon stüdyolarında uzun soluklu bir seslendirme operasyonuna girişti ve ardından sesi yapay zeka tarafından işlenmeye alındı.

Amazon’un Jackson’dan sonra hangi ünlü sesle çalışacağı ise şimdilik bilinmiyor. Ancak Jackson’ın sesine gösterilecek ilgiye göre çok sayıda başka oyuncuya da teklif götürüleceği tahmin ediliyor. Özelilkle ünlü kadın oyuncuların seslerinin Echo’da büyük ilgi görebileceği düşünülüyor.

Apple şirket sırları Çin’e kaçırılabilir

Peki yapay zeka Hollywood‘un en güzel küfreden oyuncularından Jackson gibi argo ifadeler de kullanmaya başlayabilir mi? Yakında bunun da mümkün olacağını düşünüyoruz.

ESET yeni ürünlerini tanıttı! Artık sadece antivirus yeterli değil!