Google Meet uygulaması kullanışlı bir güncelleme aldı

Google Meet uygulaması kullanışlı bir güncelleme aldı

Google Meet ve Duo’nun birleşmesi geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Bu birleşme ile birlikte şimdi kullanışlı bir güncelleme de geliyor. İşte tüm detaylar.

Şirket, yenilenen güncelleme ile Google Meet kullanıcılarının sohbetler sırasında Spotify ve YouTube akışlarını paylaşmasına olanak tanıyan bir canlı paylaşım beta özelliği ekledi. Uno Mobile ve Kahoot gibi oyunları da oynayabilirsiniz. SharePlay’i denediyseniz bu işlevsellik tanıdık gelecektir. Ancak Spotify veya YouTube’u Apple’ın medya özelliği ile kullanmak şu anda mümkün değil.

 Google Meet uygulaması kullanışlı bir güncelleme aldı

Meet yükseltmeleri, planlanmış yinelenen toplantıları, sanal arka planlar ve toplantı içi sohbetleri içeriyor. Duo’ya gelen Google Meet özelliklerinde olduğu gibi, son haftalarda canlı paylaşım da kullanıma sunuldu. Duo’nun Meet olarak yeniden markalaşması, mobil cihazlar için Ağustos ayı boyunca gerçekleşecek ve diğer herkes için daha sonra gelecek.

Google, Meet-and-Duo birliğini, video görüşmelerinin modern gerçeklerine bir uyarlama olarak sundu. Canlı paylaşım da bunu açıkça yansıtıyor. Şirket konuyla ilgili olarak “Birçok insanın görüntülü sohbetleri, özellikle de uzaktan sohbetlerin pandemi öncesine göre daha yaygın olduğu durumlarda karşımıza çıkıyor. Bu sebeple bu güncellemeleri kullanıma sunuyoruz” ifadelerini kullandı. Duo ve Meet’in aynı platformda birleşmesi şirketi, Zoom’a dişli bir rakip olacak şekilde teşvik ediyor diyebiliriz. Artık çoğu görüşmenin online yapıldığı bu dönemde bu özellikler fazlasıyla önemli olacak desek yanlış olmaz.

iPhone pil güncellemesi bazı problemleri beraberinde getirdi