Google Chrome tasarımı yine değişiyor!

Google Chrome

Google Chrome tasarımı materyal tasarım ile yine değişiyor. Yakında gelecek olan güncelleme ile Chrome daha sade ve kullanışlı bir arayüze sahip olacak. İşte Google Chrome’un yeni tasarımı!

İnternet tarayıcıları savaşında son aldığı güncelleme ile dönülmesi çok zor bir hamle yapan Chrome, şimdi de tasarımını yenileyerek bu olayı unutturmaya çalışıyor. Spectre güvenlik açığı için yamalanan ve daha fazla RAM tüketmeye başlayan Chrome, materyal anlayışı tasarımın tamamına yansıtmaya hazırlanıyor.

Google Chrome yenileniyor

Chrome’un sekmeler ve arama çubuğunda yapılan değişiklikler, materyal tasarımın izlerini taşıyor. Önümüzdeki ay yayınlanacak olan Google Chrome güncellemesi ile gelecek olan bu yeni tasarım Windows ve macOS‘te kullanılabilecek.

Chrome artık iyice RAM canavarı oldu!

Sert hatlarını yumuşatarak hem macOS Mojave hem de Windows 10’un sade tasarımına ayak uyduracak olan Chrome, RAM konusundaki agresif tüketimini bu güncelleme ile maalesef ki düzeltemeyecek.

Google Chrome

Yukarıda yer alan görselde de görebileceğiniz gibi gri olan arama bölümü daha açık bir renge bürünecek. Ayrıca sekmelerin köşeleri kaldırılacak ve Opera’daki gibi düz bir bölümde yer alacak.