Google, Play Store’u güncelliyor

Google, Play Store'u güncelliyor

Google çoğu açıdan hizmetlerini güncellemeye başladı. İşte tüm detaylar.

Google, Play Store’u kullanmayı daha eğlenceli hale getirmek amacıyla bir dizi güncelleme duyurdu. Bu, şirketin çevrimiçi pazarını “uçtan uca başka bir deneyime dönüştürme” yönündeki daha büyük hamlesinin bir parçası. Şirket, Google Play’de takılmamızı istiyor. Şirketin planladığı şey şu: Artık uygulamada, bir fikir birliğine varmak için kullanıcı incelemelerinden alınan yapay zeka tarafından oluşturulan inceleme özetleri olacak. Şirketin bu özelliği ile ilk kez Facebook’ta ve Google aramasını kullanırken karşılaşmışsınızdır.

Google, Play Store'u güncelliyor

Bu AI bitişik yaklaşım, Gemini modelleri tarafından desteklenen her uygulama hakkında otomatik olarak oluşturulan SSS’ler için de geçerli olacak. Ayrıca, Google’ın söz konusu uygulamanın sabit bir görüntüsünü gösterdiği, AI tarafından oluşturulan önemli noktalar da olacak. Araçlar ve paylaşım seçeneklerinin yanı sıra, öne çıkan özelliklerin mevcut filtre ve düzen sayısını da içeren bir fotoğraf düzenleme uygulaması olacak. Bu yapay zeka yaklaşımı, kullanıcıların benzer kategorilerdeki uygulamaları hızlı bir şekilde karşılaştırmasına da olanak tanıyacak.

Şirket ayrıca Play Store’da da paylaşılan alanlar sunacak. Bunlar Reddit gibi topluluklar veya mini sosyal ağlar değil, daha ziyade çeşitli ilgi çekici konular için açılış sayfaları olacak. Şirket bu projeyi kriketle ilgili bir pilot çalışmayla başlattı. Hindistan’daki kullanıcılara “çeşitli kanallardaki tüm içerikleri tek, kullanışlı bir noktada keşfetme” olanağı sunuluyor. Bu, alakalı videoları, kriketle ilgili yaklaşık 100 uygulamayı ve bazı basit kullanıcı anketlerini içeriyor. Bu özelliğin küresel kullanıcılara sunulan birden fazla kategoriye ne zaman genişleyeceğine dair bir açıklama yapılmadı.

iPhone 17 Slim’le Hakkında Yeni Bilgiler Sızdırıldı