iPhone pil güncellemesi bazı problemleri beraberinde getirdi

Apple yeni onarım programı

Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından iOS 16’nın beşinci beta sürümüyle geri gelen pil göstergesi, bazı modellerde istenildiği gibi çalışmıyor.

iPhone pil güncellemesi bazı problemleri beraberinde getirdi. Apple tarafından 12 Eylül 2017 tarihinde düzenlenen tanıtım organizasyonunda kendini gösteren iPhone X, teknoloji dünyasına birçok yenilik getirmiş, bu yeniliklerinden en tartışılanlarından biriyse çentikli ekran tasarımı olmuştu. Bu yeni ekran tasarımı, Apple hayranlarını ikiye bölerken, kullanıcılardan bazıları tasarımı beğeniyle karşılamış, bazıları ise gereksiz bir yenilik olarak nitelendirmişti.

Apple Pay nihayet iOS 16'ya beklenen özelliği sundu

Ancak iPhone X’in kullanımdan kaldırdığı durum çubuğundaki pil yüzdesini gösterme özelliği ise, taraflı tarafsız herkes tarafından eleştirilmişti ki o gün bugündür iPhone kullanıcılarının hemen hepsi bu özelliğin geri gelmesini istiyordu.

iOS 16 beta, pil yüzdesi simgesini geri getirecek!

iPhone pil güncellemesi bazı problemleri beraberinde getirdi

İşte Apple, yeni işletim sistemi sürümü iOS 16’nın beşinci geliştirici betasında bu özelliği yeniden test etmeye başladı ve ilk etapta pil göstergesinin; iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max, iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone X modelleri üzerinde test edildiği bildirildi. Ancak gelen ilk bilgiler, bu özelliğin bazı modellerde istenildiği gibi çalışmadığını ortaya koydu.

Fortnite iOS'a geri döndü!

Bununla birlikte iPhone 13 mini, iPhone 12 mini, iPhone 11 ve iPhone XR modelleri şu an için durum çubuğunda pil göstergesi özelliğini desteklemiyor. Ancak çalışmalar hala beta aşamasında olduğu için bu durumun kalıcı olup olmadığı belli değil. Fısıltı gazetelerinden gelen haberlere göre, iOS 16’nın kararlı sürümünün servis edilmesiyle birlikte tüm iPhone modellerinin pil göstergesi özelliğini destekleyeceği düşünülüyor.

Apple ve Google araştırma altında!