Android artık daha az uygulamayla gelecek!

android de kalkmayan uygulamalar

Yeni bir Android akıllı telefon aldığınızda içerisinde çıkan uygulamalar sizi rahatsız ediyor mu? Hemen her Android üreticisinin zorlandığı duruma artık çözüm geliyor. Üreticiler artık istemediği uygulamaları yüklemek zorunda kalmayacak. Android’in önyüklü uygulamaları hakkındaki detaylar haberimizde.

android-de-kalkmayan-uygulamalar

Geçtiğimiz hafta satışa çıkan Galaxy Note 5 modelinde Google+ uygulaması olmaması dikkat çekmişti. Bu değişikliğin Google+’ın eskisi kadar kullanılmamasından kaynakladığı düşünüldü ancak gerçekler öyle değil. Normal şartlar bir akıllı telefon üreticisi telefonu üretip içerisinde Gmail, YouTube veya Google Harita kurmak istediğinde beraberinde diğer bazı uygulamaları da koymak zorunda kalıyor. Bu Google tarafından belirlenen bir zorunluluktu. Ancak Google bu paketlerini güncelledi.

Play Movies, Play Kitaplık-Gazetelik gibi genellikle kullanılmayan ek uygulamaların zorunluluğu artık kalkıyor. Üreticiler eskisi gibi sadece bir Google uygulamasını koymak istediğinde onu koyabilecek. Tabii bununla birlikte bir yenilik daha söz konusu. Google uygulamalarının telefondan kaldırılamaması sorununun da bu yenilikle çözülmesi bekleniyor. Çünkü kimse kullanmadığı ve ihtiyaç duymadığı bir uygulamayı telefonunda barındırmak istemiyor. Yeni Android telefonlarda önyüklü gelen uygulamaların sayısı bu sayede azalacak.

Apple’a ikinci darbe Huawei’den geldi!