Google Gmail ayarları için sadeleştirmeye gidiyor

gmail ayarları

Teknoloji devi Google, ücretsiz e-posta servisi konusunda kullanıcılarından gelen şikayetleri dikkate aldı ve şimdi daha kolay kullanılacak bir sistem geliştiriyor.

Gmail ayarları kullanıcıların en önemli şikayet konusunu oluşturuyordu. İlk ortaya çıktığında, sade-basit ara yüzüyle kullanım kolaylığını hedefleyen Gmail zaman içinde eklenen sayısız özellik nedeniyle çok karmaşık bir yapıya büründü.

Gmail ayarları kullanıcıları zorluyor

Kullanıcılar ise artık pek çok ayarı nereden yapabileceğini, hangi menü altında bulacağını bilemiyor. Basit güvenlik ayarlarını, bağlı bulunan diğer hesapları bulmakta zorlanan kullanıcılar için artık daha sade bir arayüz devreye girecek.

En sık kullanılan ayarlar için kullanıcılara ayrıca bir hızlı ayar menüsü sunulacak. Bu menüde güvenlik ve filtreleme gibi sık kullanılan özellikler yer alacak. Hızlı ayar menüsü, ekranın yanında açılacak ve kullanıcının yaptığı değişiklikler, save tuşuna basmaya gerek olmadan, canlı olarak izlenebilecek.

Akıncı Belgeseli büyük beğeni topladı

Öte yandan, tüm özelliklerin yer aldığı eski menü de varlığını sürdürecek. Yeni özellik, Gmail kullanıcılarının hesaplarında bugünden itibaren görülmeye başlanacak. Ancak güncellemenin dünyanın farklı bölgelerine ulaşması birkaç gün sürebilir.

gmail ayarları

Microsoft da Hotmail/Outlook sistemi için geçtiğimiz yıllarda önemli bir revizyona giderek hem görünümü sadeleştirmiş hem de ayarları detaylandırmıştı. Google, başarısız sosyal medya denemesi Google+’yı kapadıktan sonra tüm altyapısını Gmail hesapları üzerinden yürütmeye odaklandı. Şu anda Android kullanıcıları telefonlarını kullanabilmek için bir Gmail hesabı açmak zorundalar. Ayrıca Google ekosistemindeki tüm bulut servisleri ve uygulamalar, Gmail hesapları üzerinde çalışıyor.

Bu kadar ağır bir üstyapıyı çalıştırmak zorunda olan Gmail’in ayarlarının günden güne karamşıklaşması normalken, kullanıcıların şikayetlerinin artması da doğal bir sonuç.

Siz Gmail’i kullanırken, ayarlar konusunda sorun yaşıyor musunuz? Deneyimlerinizi yorum olarak aşağıya yazabilirsiniz.