Google bahar temizliğine başlıyor!

Google

Google, bahar temizliğine başlamaya hazırlanıyor. İnternet devi bu temizlik kapsamında birçok servisini ve uygulamasını kapatacak. İşte fişi çekilecek olan servisler

İnternet ve teknoloji devi dönem dönem yeni servisler duyurur ve bunları test eder. Ancak bazen internet devi yanlış alanlara yatırım yapabiliyor ve bu servisler pek ilgi görmüyor. Buna en güzel örnek Google+ servisini gösterebiliriz. Facebook ve Twitter’a rakip olmak için geliştirilen bu servis hiç tutmadığı gibi güvenlik açıkları ile de çok ses getirmişti.

Google’ın kapatacağı servisler!

İnternet devi şimdilerde ise bahar temizliği yapmaya hazırlanıyor. Firma, kullanılmayan servislerinin fişini Mart ve Nisan ayında çekecek. Mart sonu oldukça güzel olan mailleri organize eden Inbox by Gmail hizmeti ve internet devinin çok kullanılan link kısaltma servisi goo.gl URL Shortener servisleri kapatılacak.

Apple Türkiye’de 10 yılda ne kadar kazandı?

2 Nisan tarihinde ise sosyal medya servisinin fişi resmen çekilecek. İnternet devinin çok tutan Inbox by Gmail ve link kısaltma servisi goo.gl URL Shortener’ı neden kapatacağı henüz bilinmiyor. Muhtemelen firma ilerleyen yıllarda bu servislerin gelişmiş sürümleri ile karşımıza çıkacaktır.

Google
Görsel: 9To5Google.com

İnternet devi daha önce Apple’ın iMessage servisine rakip olmak için Allo’yu duyurmuştu. Hem iOS hem de Android için çıkan Allo, pek tutmayınca kısa süre içerisinde kullanım dışı kalmıştı.