Google fotoğraf kalitesi için somut adımlar atıyor

Amerikalı teknoloji devi Google, fotoğraf çekmeyi sevenlere çok güzel haberler verdi. İşte Google’ın yeni teknolojisinden ilk bilgiler.

Google fotoğraf kalitesi için somut adımlar atıyor. Bu yılın Google I/O geliştirici konferansı, yapay zeka ve görüntüleme teknolojilerinde bir dizi ilginç duyuruya ev sahipliği yaptı. Google, Pixel 7a, Pixel Tablet ve Pixel Fold olmak üzere üç yeni Pixel cihazını duyurdu. Bunun yanı sıra, Google’ın Android 14 ile birlikte piyasaya sürmeyi planladığı Ultra HDR adlı yeni bir fotoğraf formatı da duyuruldu. Şans eseri, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 destekli akıllı telefonlar bu yeni fotoğraf formatını destekleyecek.

Google Fotoğraflar silinen fotoğraflar ve videolar nasıl kurtarılır?

Google’ın I/O 2023 etkinliğinde tanıttığı yeni Ultra HDR fotoğraf formatı, 8 bitlik standart dinamik aralığın ötesinde bir performans sunabiliyor. Şirket, bu formatın fotoğrafların geriye dönük uyumlu JPEG formatında çekilmesine olanak tanıdığını ve böylece gölgelerde ve vurgularda daha fazla detay içeren fotoğraflar çekme imkanı sağladığını belirtti.

Google Fotoğraflar, videolara çift dokunma ve yakınlaştırma özelliği sunuyor

Google fotoğraf kalitesi için somut adımlar atıyor

Google’ın belirttiğine göre, Ultra HDR görüntüler standart dinamik aralıktan (SDR) yüksek dinamik aralığa (HDR) çeşitli biçimlerde görüntülenebiliyor. Sonuç, kullanıcının orijinal niyetine, ekranın kapasitesine ve görüntüleme ortamına bağlı olarak değişiyor. Ayrıca, bu formatla çekilen görüntüler mevcut uygulamalarla geriye dönük uyumlu. Yani, bir uygulamanın HDR özellikleri olmasa bile, görüntüyü SDR JPEG dosyası olarak gösterebilir. Bu, Ultra HDR görüntülerini, başka bir cihazın bu formata destek vermemesi durumunda bile kolayca paylaşmanıza olanak sağlar.

Google Fotoğraflar 'Kilitli Klasör' özelliği Pixel olmayan cihazlara geliyor

Bu yeni format, Android 14 ile birlikte piyasaya sürülecek ve Qualcomm, 18 bitlik ISP’sini Ultra HDR formatında kullanmak üzere Android ekibiyle işbirliği yapmış. Bu işbirliği sayesinde, Snapdragon 8 Gen 2 ile donatılmış telefonlar, bu formatın piyasaya sürülmesiyle birlikte Ultra HDR fotoğraf çekimini destekleyebilecek. Google fotoğraf kalitesi için somut adımlar atıyor.

TSMC üretim kapasitesinin neredeyse çoğunu Apple’a ayırdı