Google günlük mesajlaşma için de yapay zekadan faydalanmaya başladı

Bu uygulama Google, Meta ve TikTok ile verilerinizi paylaşıyor

Yapay zekanın önlenemez yükselişi karşısında birçok teknoloji devi onunla savaşmayı değil ondan faydalanmayı deniyor.

Google günlük mesajlaşma için de yapay zekadan faydalanmaya başladı. Yapay zeka veya AI, son birkaç ay içerisinde inanılmaz bir gelişme göstererek sürekli bir evrim süreci yaşadı. Öğrenciler, ödevlerini gerçekleştirmek adına AI tabanlı sohbet botlarından yardım alırken, gazeteciler de işlerini kolaylaştırmak amacıyla bu teknolojiye başvuruyor. Artık, içe kapanık kişiliklere sahip bireyler bile, insanlara doğrudan yanıt verme ihtiyacı duymadan, yapay zeka aracılığıyla bu işlemi gerçekleştirebilirler.

Google, bu Gmail hesaplarını silecek!

Belki de hatırlarsınız, kripto para birimlerinin yatırım alanında her şey olduğu ve yatırım yapmayanların kaybeden taraf olarak görüldüğü dönemler vardı. Şimdiyse, AI bu alanda en popüler trend. Google gibi, yapay zeka devriminin öncülerinden biri olmayı hedefleyen firmalar, AI’yi her olası alanda kullanmak için çabalıyor. Bu özellikten son olarak yararlanan uygulama, Mesajlar uygulaması oldu. Sınırlı sayıda kullanıcı şimdilerde Magic Compose özelliğini deneyimleyebilir ve başkaları adına yanıtlar gönderebilir veya taslakları farklı stillerde yeniden yazabilir.

Google Bard yeni güncellemelerini sundu

Google günlük mesajlaşma için de yapay zekadan faydalanmaya başladı

Google I/O 2023 etkinliğinde ilk defa ön izlemeye sunulan Magic Compose özelliği, artık bazı beta testçileri tarafından kullanılabilir hale geldi. Bu özellik aktif hale getirildiğinde, RCS sohbetinizi açıp yeni parlak ikona dokunduğunuzda bir “Deneyin” uyarısı alacaksınız. Yanıtların oluşturulabilmesi için Google’ın sunucularına, ekler, sesli mesajlar ve e-postalar hariç olmak üzere, tüm içerik – emojiler, URL’ler, resim açıklamaları ve ses transkriptleri dahil – içeren en son 20 mesaj gönderilecek ve Magic Compose, ilgili ve bağlamsal öneriler sunmak adına bu bilgileri kullanacak. Bir yanıt oluşturulduğunda, mesajlar Google tarafından yönetilecek.

Bu uygulama Google, Meta ve TikTok ile verilerinizi paylaşıyor

Eğer bu özelliği denemek isterseniz, Mesajlar beta test programına kaydolarak PlayStore’da başvuruda bulunabilirsiniz. Şimdilik, bu deneyimi yaşama imkanı sadece 18 yaş ve üzeri, ABD’de yaşayan Android kullanıcılarına sunulmuş durumda. Google günlük mesajlaşma için de yapay zekadan faydalanmaya başladı.

Nothing Phone (2)’nin çıkış tarihi açıklandı