Google, önemli bir özellik sunmaya başladı

Google, önemli bir özellik sunmaya başladı

Google hesabınızın güvenlik ayarlarını kontrol ettiğinizde artık “Parolalar” olarak işaretlenmiş yeni bir bölüm bulacaksınız. İşte tüm detaylar.

Bunun nedeni, teknoloji devinin, hizmetlerinde parolasız bir deneyim sunan yeni kimlik doğrulama teknolojisi için destek sağlamaya başlaması. Teknoloji, oturum açanın siz olduğunuzu doğrulamak için cihazınızın biyometrisini (parmak izinizi veya yüzünüzü) veya pinini kullanacak. Ancak, kullanıcı adı ve parola kutularını otomatik olarak doldurmak için biyometrinizi kullanmaktan tamamen farklı işleyecek. Hesabınız için bir geçiş anahtarı oluşturmak, biri özel diğeri genel olmak üzere bir çift şifreleme anahtarı oluşturacak. Özel anahtar cihazınızda kalacak ve Google, sunucularına yüklenen genel anahtarla kimliğinizi doğrulamak için bunu kullanacak.

Google, önemli bir özellik sunmaya başladı

Özel anahtarlar yalnızca oluşturuldukları cihazda kaldıkları ve bir bilgisayar korsanının Google sunucularına girmesi durumunda çalınamayacakları için geçiş anahtarları mevcut oturum açma teknolojilerinden daha güvenli denebilir. Oturum açmak için parola kullanmak zorunda olmamanız, teknolojinin sizi kimlik avı girişimlerinden de koruyabileceği anlamına geliyor.

Google, şifresiz girişlerin kullanılmasını savunuyor ve geçen yıl Chrome ve Android için geçiş anahtarı desteği eklemişti. Bununla birlikte, parola kullanarak oturum açma veya iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirme seçeneğini kaldırmayacak. Hesabınızda birden fazla cihazda oturum açarsanız, geçiş anahtarlarını yedekleyen veya senkronize eden bir hizmete erişiminiz olmadığı sürece her biri için bir geçiş anahtarı oluşturabilirsiniz. Örneğin, bir iPhone’da oluşturduğunuz bir geçiş anahtarı, aynı iCloud hesabını kullanan cihazlarla eşitlenir, böylece bir iPad veya MacBook’ta da kullanılabilir.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi performansıyla dikkat çekiyor