Google yeniliğini duyurdu

Google yeniliğini duyurdu

Google, Gelişmiş Koruma Programına şifre anahtarı desteğini ekliyor. İşte tüm detaylar.

APP şirketin en üst düzey güvenlik seçeneğidir. Seçilmiş yetkililer veya insan hakları çalışanları gibi yüksek düzeyde hack veya diğer dolandırıcılık riski altında olabilecek hedeflere yöneliktir ve daha önce kullanılması için fiziksel bir güvenlik anahtarı gerekiyordu. Google’ın bugünkü duyurusunda, fiziksel bileşenin, hizmete en çok ihtiyaç duyan bazı kişiler için APP’yi daha az uygulanabilir hale getirdiği kabul edildi. Artık APP’ye kaydolan kişiler bir geçiş anahtarı veya fiziksel bir anahtar kullanmayı tercih edebilir.

Google yeniliğini duyurdu

Google, güvenlik için geçiş anahtarları sunmaya başlayan, bu seçeneği 2022’de Android ve Chrome’a ​​sunan ve bunları 2023’te tüm Google hesaplarına sunan birçok teknoloji şirketinden biriydi. Bu yılın başlarında Google, 400 milyondan fazla hesabın daha fazla geçiş anahtarı kullandığını söyledi. Yani 1 milyar kereden fazla. Bu çok büyük bir rakam ama genel olarak bakıldığında bu teknolojinin benimsenmesi aşamalı oldu.

Geçiş anahtarı desteği eklemenin yanı sıra şirket, gazeteciler ve insan hakları savunucularından oluşan ağına siber güvenlik desteği sağlamak için kâr amacı gütmeyen medya kuruluşu Internews ile ortaklık kurduğunu da paylaştı. Düzenleme Brezilya, Meksika ve Polonya’nın da aralarında bulunduğu on ülkeyi kapsayacak. Şirket güvenlik anlamında yeniliklerini duyurmaya devam edecek diyebiliriz. Yenilikler de yakında duyurulacaktır. Özellikle güvenlik anlamında beklentiler yüksek.

Galaxy S24 FE’nin maket ünite fotoğrafları ortaya çıktı