Google Gboard uygulaması değişikliğe uğradı

google imaj arama

Kullanıcıların en çok beğendiği klavyelerden bir tanesi olan Google Gboard uygulaması son zamanlarda eleştirilerin hedefi olmaya başladı. Şirketin yapmış olduğu bazı değişiklikler bu eleştirilerde büyük rol oynuyor.

Hatırlayacağınız üzere Google tarafından düzenli olarak klavye güncellemesi yapılıyordu ve Google Gboard uygulaması büyük bir sistem değişikliğine uğradı. Birçok kişi bu değişikliklerden memnun olurken, bazıları da açıkçası pek memnuniyet yaşamadı. Özellikle de şirketin boşluk tuşu yerine Google yazısını eklemesi büyük bir tepkiye yol açtı.

Google klavye özellikleri değişmedi

Google tarafından gerçekleştirilen bu yeni klavye değişiklikleri herhangi bir özellik getirmedi. Bunun yerine Google yazıları daha görünür hale geldi. Kuruluşun zaten çok fazla bilinmesine rağmen böyle bir şey yapması açıkçası pek anlaşılır değil.

Bu uygulamayı yüklediyseniz silin! Koronavirüsü fırsat bilerek telefonunuzu kitliyor

Hem forumlar aracılığı ile hem de şirkete mail yoluyla birçok kişi bu hatadan dönülmesi gerektiğini ifade etti. Henüz Google tarafından bir açıklama yapılmasa bile şirketin sonucu kaynaklı bir değişiklik yapması varsayılan ayarlarının da değiştirilmesini engelliyor. Bu nedenle kullanıcılar şimdilik Google tarafından gelecek bir güncellemeye bakıyor.

gboardddd

Google ayrıca dil algılama bölümünü de boş bıraktı. Böylece o kısma da Google yazısının gelmesi sağlandı. Google şirketinin kendi resmi klavyesi olan bu uygulama, bütün Google hizmetleri ile bağlantı kurabiliyordu. Bu nedenle kullanıcıların çok fazla tercih ettiğini söyleyebiliriz. Peki siz yapılan bu değişiklikleri beğendiniz mi?