Gboard Android İçin Geliyor

google gboard4 1920

Gboard Android sürümü nihayet geliyor. Google’ın iOS klavye uygulamasının özellikleri yakında Android klavyesine de geliyor.

Google’ın ilginç bir kararla sadece iOS cihazları için geliştirdiği Gboard adlı klavye uygulaması nihayet Android’e de geliyor. Gboard Android sürümünün Google Play’de indirilebilir hale gelmesine az kaldı. Gelecek klavye güncellemesiyle de Android kullanıcıları Gboard özelliklerine kavuşacak.

Google, 2016’nın başlarında sürpriz bir hamle yapmış ve Gboard adlı klavye uygulamasını iOS platformuna sunmuştu. Apple’ın üçüncü parti klavye uygulamalarına getirdiği kısıtlamalara rağmen sahip olduğu özelliklerle büyük beğeni toplayan Gboard’un ne zaman Android’e geleceği merak konusu olmuştu.

gboard android

Standart Android klavyesinin özelliklerine ek olarak entegre arama özelliği, emoji araması, farklı kısa yollar gibi özelliklere sahip olan Gboard çok yakında Google Play’deki yerini alacak. Uygulama bazı sitelerde APK şeklinde görülmeye başlandı bile. Gelecek klavye güncellemesi ile de Android klavyesi Gboard özelliklerine sahip olacak.

3D Touch teknolojisinin gizli kalmış 7 özelliği!