Google Gboard için yeni tema seçenekleri geliyor!

gboard

Google’ın iOS ve Android’de yer alan klavye uygulaması Google Gboard’a yeni tema seçeneklerinin geleceği sızdı. Yeni güncelleme ile Google Gboard tam 50 yeni tema seçeneğine sahip olacak.

Android ile başlayan 3. parti klavye uygulamaları furyası daha sonra iOS’e de sıçramıştı. Bu süreçte Google da kendi klavye uygulaması olan Gboard ile karşımıza çıkmıştı. Google üzerinden arama yapma, GIF arama, kaydırarak yazma ve hava durumu gibi sonuçları direkt klavye üzerinden yapma seçenekleri sunan Gboard, çok yakında yeni tema seçeneklerine sahip olacak.

Google Gboard daha renkli olacak!

Şimdilik Gboard uygulamasında karanlık ve açık tema seçeneği yer alıyor. Ancak XDA geliştiricilerinin ortaya çıkardığı bilgiye göre; Gboard yakında güncelleme alacak ve 50 adet yeni temaya sahip olacak.

Gradient şeklinde oluşturulmuş olan bu temalar ile kullanıcılar diledikleri gibi klavyelerini özelleştirebilecek.

Google Chrome’a kullanım kolaylığı sunan özellik geldi!

Henüz herkesin beğenisine sunulmayan bu temalar, Gboard’un beta sürümünde yer alıyor. İlk olarak Android’e gelecek olan yeni temaların daha sonra güncellemeler ile iOS’e de geleceği söyleniyor.

Google Gboard

Gboard’un bu güncelleme ile en büyük eksikliği olan kişiselleştirme özelliğine kavuşması sevindirici bir haber. Bakalım Gboard, rakibi SwiftKey‘i bu özelliği ile saf dışı bırakabilecek mi?