Zorunlu Google etiketi tüm akıllı telefonlar için geliyor

Google konum paylaşımı

Xiaomi şirketi ile öğrendiğimiz zorunlu Google etiketi uygulaması yakında bütün akıllı telefon modelleri için gelecek. Bundan kısa bir süre önce Xiaomi şirketinin akıllı cihaz kutularında yer verdiği Google uygulamalarının kullanıldığı ibaresi tartışmalara yol açmıştı.

Bütün akıllı telefonlar için getirilen zorunlu Google etiketi Xiaomi ile ortaya çıkmıştı. Şirketin kullanıcılara gönderdiği akıllı telefon ambalajlarında benzersiz Google uygulamaları ibaresi yer alıyordu. Bu durum ilk etapta Huawei şirketine bir gönderme olarak anlaşıldı. Bildiğiniz üzere Huawei hiçbir Google uygulamasını kullanamıyor. Bazıları Xiaomi için bunun yakışık kalmadığını söyledi. Ancak şirket kendisini aklamak için bir açıklama yaptı.

Bütün akıllı telefonlar için geçerli yeni sistem

Xiaomi tarafından yapılan açıklama ile birlikte her şeyin net bir şekilde anlaşılmış oldu. Bu firma tarafından yapılan açıklamaya göre, Google bütün akıllı telefon üreticileri için aynı ibareyi zorunlu kıldı.

Xiaomi

Xiaomi şirketi, “Xiaomi cep telefonu yurt dışı pazarının ambalajının en son versiyonu hakkında bir tartışma olduğunu gördük. Yanlış anlaşılmayı önlemek için açıklama aşağıdaki şekildedir:

Bu versiyon, Android telefonda görüntülenen ‘Powered by Android’ ve bilgisayarda görüntülenen ‘Intel Inside’ gibi iş birliği anlaşmasında ortakların tanıtım gereksinimlerini yansıtmaktadır. Xiaomi ve ortakları arasındaki sözleşmenin önceki sürümünün süresi dolduğundan Xiaomi, iş birliği anlaşmasının yeni versiyonunun sözleşmeli üreticilerinin ilk üyesi hâline geldi ve aynı zamanda yürürlüğe girdikten sonra yeni ürünler tanıtan ilk üretici oldu. Küresel cep telefonu üreticilerinin daha zengin bir ekosistem oluşturmak için tüm ortaklarla sorunsuz bir şekilde iş birliği yapmasını umuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Google Podcasts artık iOS’te kullanılabilir durumda!