Google blok zincir teknolojisi üzerinde çalışıyor: Yeni projeler var

Polkadot Blockchain ağı

Google blok zincir teknolojisi ile ilgili çalışmalar yürütüyor. Bu durum önemli haber kaynakları tarafından doğrulandı. Fakat şimdilik bu çalışmalar gizli bir şekilde yürütülüyor.

Bugüne kadar hiç kimsenin haberdar olmadığı Google blok zincir teknolojisi yakında kullanıcılarla buluşabilir. Bloomberg yetkilileri tarafından ortaya atılan iddialara göre şirketin üst düzey bir yöneticisi blok zincir teknolojisini geliştirmek için atandı.

Dünyanın en büyük teknoloji devleri içerisinde yer alan Google, mühendislik birimi başkan yardımcısı shivakumar venkataraman ile bu teknolojiye yönelecek. Dağıtık bilgi işlem sistemleri ve veri depolama üzerine çalışmalar yapacak olan bu birim son derece önemli bir konumda yer alacak.

Google blok zincir teknolojisi yeni gelişmelere imza atacak

Google tarafından geliştirilecek olan teknoloji ile birlikte çok farklı sistemler ortaya çıkabilir. Öncelikle Google neden böyle bir teknolojiye ihtiyaç duyuyor onu anlamak gerekiyor. Şirketin öncelikli hedeflerinden birisi bulut sunucular üzerinden dağıtık sistemler geliştirebilmektir.

Google ofis çalışanlarının haftalık COVID-19 testleri yaptırmasını istiyor

Ortaya çıkan detaylara baktığımızda Google için önemli olabilecek bir diğer hedef ise kripto paralar ile ilgili. Şirket belki de bir kripto para geliştirebilir ve bu proje üzerinden ekibi yönlendirebilir. Bloomberg tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda metaverse ve Web 3.0 için şirketin hazırlık yapma ihtimali bir hayli yüksek.

Google kendisine açılan davalara itiraz ediyor

Google blockchain ile ilgili çalışmalarını devam ettirirken henüz net detaylar gelmedi. Ancak önümüzdeki yıllarda kesinlikle Blockchain teknolojisinin çok daha ön planda olacağını söyleyebiliriz. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.