Google Asistan yakında sesinizi tanıyacak

Google Asistan yakında sesinizi tanıyacak

Android için Google uygulamasının kapsamlı bir incelemesi, Google Asistan özelliğini geliştirmeye yönelik potansiyel planları ortaya çıkardı. İşte tüm detaylar.

Elbette APK’lara yapılan derin incelemeler her zaman doğru değildir ve bazı işlevler gelecekteki sürümlerde bulunmayabilir. Ancak Google’ın akıllı asistan deneyimini geliştirmek için büyük bir adım daha attığını görmek ilginç. Gelişmiş bir Google Asistan deneyimini seçerseniz, sistem daha “Kişiselleştirilmiş konuşma tanıma” için kendi sesinizi depolayacak ve analiz edecek gibi görünüyor. Kullanıcının sesi ve yaygın olarak kullanılan kelimeler Google Asistan’a aşina olacağından, kişinin sesini saklamak ve analiz etmek yanıt süresini ve doğruluğunu artıracak. Asistan, diğer kullanıcıların konuşma modellerinin özetlerinin toplanıp analiz edileceği Google sunucularına da erişebilecek. Bu özellik muhtemelen komutların ve kişi adlarının daha gelişmiş tanınmasına izin verecek.

Google Asistan yakında sesinizi tanıyacak

Elbette, gizlilik endişeleri nedeniyle, sesinizin herhangi bir yerde saklanmasını istemiyorsanız, Google’ın ayarlarda kişiselleştirilmiş konuşma tanımayı devre dışı bırakma seçeneği bırakacağına inanılıyor. Apple’ın Siri’sine rakip olan uygulama bir çok yenilik ve güncellemeyi de beraberinde getirecek. Artık uygulamalar ve sosyal medya üzerinde rekabet ciddi anlamda arttığı için tüm uygulamalar daha fazlasını sunabilmek ve kullanıcı deneyimini geliştirmek için elinden gelenin fazlasını yapıyor. Hal böyle olunca da yeni güncellemeler daha çok kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik oluyor. Bu kapsamda Google Asistan da artık kullanıcı sesini tanıyabilecek.

Saniyede 25 GB’a ulaşan süper hızlı internet kullanıcılara sunuldu