Google Asistan dil hafızasını genişletiyor!

google asistan

Google, I/O etkinliğinde AI asistanına önemli bir süre ayırdı. Yazılım devi Google Asistan ile ilgili olarak yeni gelişmeleri detaylandırdı.

Geçtiğimiz gün start alan I/O etkinliğinde en önemli başlıklardan birisi de Google Asistan’dı. Dünyanın önde gelen yazılım devinin, Android cihazlar için kullanıma sunduğu Google Asistan, basit anlamda bir sesli asistan. Aynı Apple’ın Siri’si gibi bir çalışma mantalitesine sahip olan Google Asistan’ın, tüm dünyada 100 milyondan fazla kişiye ulaştığı açıklandı.

Google, sesli asistanının 2017 ile birlikte daha fazla özelliğe kavuşacağını da açıkladı. Elbette bu özelliklerin başında daha fazla dil desteği geliyor. Google Asistan bu yaz, Fransızca, Almanca, Portekizce ve Japonca öğrenecek. Yani sesli asistan bu dilleri algılayarak yine aynı şekilde bu diller üzerinden cevap verebilecek.

Google’ın belirttiğine göre, 2017 sonlarına doğru bu diller arasına İtalyanca, İspanyolca ve Korece’de eklenecek. (Ne yazık ki Türkçe’ye dair bir gelişme yok)

Google Asistan’a eklenecek olan özellikler sadece yeni dillerden ibaret değil. Yetkililerin açıklamasına göre, Google Asistan artık sizin yerinize alış veriş de yapabilecek. Bunun için tek yapmanız gereken, alınacak şeyleri ve nereden alınması gerektiğini söylemeniz. Bundan sonraki işlemleri Google Asistan tek başına hallederek, sadece ödeme onayı için sizden parmak izinizi okutmanızı isteyecek.

Son olarak Asistan ile konuşmak istemiyorsanız komut ve sorularını yazı olarak da yazabileceksiniz. Elbette bu durumda alacağınız cevap da yazılı olacaktır.

Tüm bu güncellemelerin Google Asistan’a ne zaman geleceği ise henüz netlik kazanmış değil.