Google yeni programlama dilinin C++’ı gölgede bırakacağına inanıyor

programlama dili

Yeni programlama dili Carbon’ı tanıtan Google, Carbon’ın C++’ı gölgede bırakarak zamanla yerini alacağını düşünüyor.

Programla dillleri konusunda son dönemde C++’ın bariz bir üstünlüğü olsa da Google, C++’ı bile gölgede bırakabilecek bir programlama dili geliştirdiğine inanıyor. Bildiğiniz gibi Google yeni programlama dili Carbon’ı bir süre önce duyurmuştu. Amerikalı teknoloji devi dün Carbon hakkında yeni detaylar paylaştı.

Daha önce pek çok kişi Rust’ı C++’ın varisi olarak görüyordu. Ancak Google, eskiden bir Mozilla yazılımı olan Rust’ın bazı “dil bariyerleri” olduğunu bu yüzden de farklı programlama dilleri arasında çevrilirken sorun yaratabildiğine inanıyor. Bu yüzden de C++’ın asıl varisinin Rust değil Carbon olacağına inanıyor. Çünkü Carbon, C++ kodu ile birlikte kullanılabiliyor. Google bu ikisinin birlikte kullanılmasının sorunsuz şekilde çalıştığını söylüyor ama elbette bunun gerçek olup olmadığını görmek için yazılımcıların bu konudaki deneyimlerinin ne yönde olacağını bekleyip görmemiz gerekiyor.

yazilim

Ancak Google tarafından yapılan açıklamalar, şu anda C++ kullanan yazılımcıların kodlarında herhangi bir sorun yaşamadan Carbon’a geçiş yapabileceğini gösteriyor.

Peki ama yazılımcılar neden bu geçişi yapmalı? Google’ın bir numaralı yazılım mühendisi olan Chandler Carruth, bu soruya çeşitli cevaplar sunuyor. Carruth’a göre Carbon, C++’tan daha basit bir gramere sahip ve API importları konusunda çok daha sorunsuz çalışıyor. Öte yandan Carruth’a göre bu projenin çok daha kapsayıcı ve erişilebilir bir kültürün ürünü olması da yazılımcıları Carbon’a çekmeli.

Carbon programlama dili şimdilik sadece bir deneyden ibaret. Denemek isteyenler kaynak kodunu şimdiden indirebiliyor. Ya da isterseniz Compiler Explorer web uygulamasını kullanarak doğrudan internet tarayıcınızdan da test edebilirsiniz.

Marvel iki yeni Avengers filmi duyurdu