Google asistan yeni özellik kazandı: Pratik ve hızlı

Google Asistan

Google asistan yeni özellik ile birlikte kullanıcıların çok daha fazla dikkatini çekecek gibi görünüyor. Bu yeni özelliğin kullanımı ise bir hayli kolay.

Tüm dünyada yaygın bir kullanım alanına sahip olan Google asistan yeni özellik ile birlikte kullanıcıların karşısına geçiyor. Bu özellik son derece kullanışlı bir detay sunacak. Özellikle son dönemlerde çok daha fazla önemli hale gelen asistan programları böylece bir aşama daha atladı

Son derece basit olan bu yeni özellik vaktinizi boşa harcamanızı engelleyecek. Normal şartlarda asistan uygulamaları sizleri 24 saat boyunca dinliyor. Herhangi bir konuda araştırmaya ihtiyacınız olursa veya cihazınıza komut eklemek istediğinizde asistan programlarını kullanabilirsiniz. Şimdi ise bu tür programları sadece tek bir kelime ile durdurmak mümkün olacak.

Google asistan yeni özellik ile geliyor

Yeni gelen özellik ile birlikte Google asistan kullanıcıları sadece “dur” diyerek kullanımı anında durdurabilecek. Normal şartlarda Apple kullanıcıları hey Siri diyerek asistan programını açabiliyor. Google kullanıcıları ise hey Google diyerek asistan programını açıyor.

Google asistan yeni özellik

Bu güncelleme ile birlikte herkes Google asistan programını sadece dur kelimesi ile durdurabilecek. Ne yazık ki bazı kullanıcılar yardıma ihtiyacı yokken Google asistan tarafından adeta konuşma bombardımanına tutulabiliyor. Google işte tam olarak bunu engellemek istiyor.

Google Asistan, yanıt balonlarını büyük kalın metin olarak göstermeye başlayacak

Tüm Google asistan kullanıcılarına bu güncelleme entegre edilmeye başlandı. Şimdilik beta olarak dağıtılan bu özellik basit ve pratik olarak adlandırılıyor. Hiç olmadık yerlerde dakikalarca Google asistan açıklamasını dinlemek istemeyenler bu özelliği kullanabilir. Gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.