Google’dan Google Asistan için önemli hamle!

Google

Google, Google Asistan için bugün büyük bir atılım gerçekleştirdi. Artık Google uygulamasında sesli arama yapmak istediğinizde Asistan açılacak.

Sesli asistan konusunda rakiplerine kök söktüren Google, geçtiğimiz aylarda Android’in ardından Asistan uygulamasını iOS’e Türkçe bir şekilde sunmuştu. Siri’den daha akıllı olan Asistan için bugün Google cephesinden bir hamle daha geldi.

Bildiğiniz gibi internet devinin, hem iOS hem de Android platformunda Google adında bir uygulaması yer alıyor. Direkt olarak Google üzerinden arama yapmanızı sağlayan bu uygulamada klavyenin dışında bir de sesli arama yapma opsiyonu bulunuyordu. Google bu opsiyonu bugün yayınladığı güncelleme ile kaldırdı.

Sesli arama yerine direkt olarak Asistan’ı ekleyen internet ve yazılım devi, bu sayede kullanıcılarının daha kolay ve detaylı arama yapmasını sağlıyor. Bu özelliği kullanabilmek için uygulamayı App Store veya Play Store‘dan güncellemeniz yeterli olacak.

Eğer kapsamlı bir sesli asistan arıyorsanız, Google’ın Asistan uygulamasını mutlaka denemenizi öneriyoruz. Ancak Google’ın sesli asistanının verileri anonim olarak topladığını bu yüzden rakiplerinden daha iyi bir deneyim sunduğunu belirtmekte fayda var.

iOS geliştiricileri Siri kayıtlarını dinleyebiliyor mu?

Geçtiğimiz günlerde Siri’nin de bazı verileri topladığı ortaya çıkmıştı. Apple her ne kadar verileriniz güvende dese de bu tip olayların patlak vermesi, her firmanın illaki veri topladığını gözler önüne seriyor.

Google Asistan