Google ‘Android’e Geç’ uygulamasını sundu

APK yükleyenler yasal suç

Google “Android’e Geç” uygulaması fazla tutulmadı. Android’e Geç web sitesinde, uygulamadan hala bahsedilmiyor bile ancak uygulama artık farklı bir amaçla kullanılıyor. İşte detaylar.

Google Android’e Geç uygulaması ile App Store’da doğrudan bir bağlantıyla bulunabiliyor. Ancak arama sonuçları hala hiçbir şey göstermiyor. Uygulama, Drive iOS uygulamasını kullanarak fotoğrafları, videoları, takvimi ve kişileri yedeklemenizi gerektiren mevcut sisteme göre büyük bir gelişme diyebiliriz. Özellik ilk olarak geçen yaz 9to5Google tarafından Google’ın Veri Aktarım Aracına yerleştirilmiş kodda tespit edilmişti. iCloud videolarını ve fotoğraflarını Fotoğraflar uygulamasına aktarma özelliğine sahip daha yeni bir sürümde de görüldü.

Google 'Android'e Geç' uygulamasını sundu

Apple’ın eşdeğer uygulaması Eylül 2015’te geri geldi, bu nedenle Google’ın bu özelliği sunmada biraz geciktiğini söyleyebiliriz. “iOS’a Taşı” özelliği de hemen hemen aynı şekilde çalışıyor. Özellik, kullanıcıların fotoğrafları, videoları, mesajları, kişileri ve daha fazlasını bir iOS cihazına aktarmasına yardımcı olur. Bir Android cihaz üreticisi olan Samsung, bir iPhone veya başka bir Android cihazdan bir Galaxy akıllı telefona geçmenize yardımcı olan Smart Switch adlı kendi cihaz geçiş uygulamasına sahip. Ancak, yalnızca Play’de veya kendi Galaxy mağazasında bulunuyor ve iOS’ta çalışmaz. Özellik devrimsel bir yenilik sunuyor diyemeyiz ancak kullanıcıların işini oldukça kolaylaştıracaktır. Bir cihazdan diğer cihaza taşınmayı kolaylaştıran özellik kullanışlı olacaktır diyebiliriz. Özellikle iOS’tan Android’e ya da tam tersi geçiş zor olabiliyor.

Apple Watch cihazları yakında uydu bağlantısı desteğini alacak