Android 7.0 ile iOS’tan geçiş yapmak çok daha kolay!

android ios

Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle birlikte artık iOS platformundan Android’e geçiş yapmak çok daha kolay. Peki ama nasıl? Detaylar sizlerle.

Geçtiğimiz yıl Apple, ilk defa bir Android uygulaması yayınlayarak “Move to iOS” uygulamasını Google Play Store’da kullanıma sunmuştu. Apple bu uygulama ile Android kullanıcılarının iPhone’a geçişini kolaylaştırıyordu. Hatta taşıma işlemi sonrasında, eski Android telefonu geri dönüşüme kazandırmakla ilgili bir ileti göstererek Android cephesinden tepki çekmişti.

Benzer bir durum şimdi Android 7.0 Nougat ile karşımızda. Samsung, LG ve HTC gibi akıllı telefon üreticileri, kendi yazılımları ile zaten iOS’tan Android’e geçiş konusunda farklı çözümler sunuyordu. Ancak bu sefer iOS’tan Android’e taşınma konusunda Android, kendi çözümünü kullanıma sundu. Artık her iki platform arasında geçiş yapmak, eskisine oranla çok daha kolay.

Android 7.0 Nougat işletim sisteminin kurulum ekranında görüntülenen “iPhone veya iPad cihazlardan taşıma” sekmesiyle birlikte iPhone’daki veriler Android’e kolayca taşınabiliyor.

Kişiler (Rehber), fotoğraflar, ücretsiz olan uygulamalar otomatik olarak yeni Android telefonunuza iOS tarafından yüklenebiliyor. Kişilerin transferi için vCard kullanılıyor. Fotoğraflar otomatik olarak Google Fotoğraflar uygulamasına yükleniyor. Müzikler ise Google Play Music ile eşitleniyor. İlgili ekran görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz.

iPhone için en iyi ücretsiz klavye uygulamaları!