Gmail tasarımı yenilendi!

Gmail

Gmail, bugün yeni tasarımını iOS ve Android kullanıcılarının beğenisine sundu. Yeni Gmail tasarımı sayesinde artık uygulama daha sade bir görünüme kavuşuyor. İşte o yeni tasarım!

Google’ın mail uygulaması olan Gmail, geçtiğimiz ay mobil platformalardaki uygulamasını yenileceğini açıklamıştı. Web sürümüne benzer bir tasarıma geçiş yapacak olan Gmail, bugün OTA üzerinden yeni tasarımını kullanıma sundu.

Gmail tasarımı yenilendi!

Android’e geçtiğimiz günlerde gelen bu Gmail’in yeni tasarımının beyaz renk tonlarına hakim olması çok garip olmuş. Çünkü Google daha 1 ay önce OLED/AMOLED ekranlarda koyu temanın daha az şarj tükettiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından Google’ın, tam zıttı beyaz renklerin hakim olduğu Gmail tasarımı ile karşımıza çıkması pek hoş olmadı doğrusu.

Google Chrome yeni tasarımı ile karşınızda

Gmail’in yeni tasarımına yakından bakacak olursak; daha önce arama çubuğunda yer alan kırmızı alan kaldırılmış. Oldukça sade bir arayüze sahip olan uygulama, font seçimi ile de okunabilirliği arttırıyor.

Gmail tasarımı

Gmail’in yeni tasarımını kullanabilmek için uygulamayı App Store veya Play Store’dan güncellemeniz ve uygulamayı açıp kapatmanız gerekiyor. Daha sonra yeni tasarımı kullanabilirsiniz. Son olarak Gmail’in hala iPhone’da Taptic Engine‘ı desteklemediğini belirtelim.