TikTok, yorumlarda bir ‘beğenmeme’ seçeneğini test ediyor

TikTok, yorumlarda bir 'beğenmeme' seçeneğini test ediyor

TikTok, insanların gördükleri üzerinde “daha fazla kontrol sahibi hissetmelerine” yardımcı olmak amacıyla bazı özellikler getiriyor. İşte detaylar.

TikTok kullanıcıların yorumları “beğenmemelerinin” bir yolunu test ediyor. Şirket, uygulamanın güvenlik politikalarını nasıl uyguladığını açıklayan en son topluluk yönergeleri uygulama raporuyla ilgili bir blog gönderisinde deneyi açıkladı. Şimdilik TikTok, özelliğin tam olarak nasıl çalışacağı veya nasıl göründüğü hakkında pek fazla ayrıntı vermedi. Testin parçası gibi görünen bazı kullanıcılar, Twitter’da videoların yorum bölümlerinde kalbin yanında görünen beğenme düğmesinin ekran görüntülerini paylaştı. Şirket, bireysel kullanıcıların yorumlarının beğenilip beğenilmediğini bilmelerinin hiçbir yolunun olmayacağını belirtti. Bu nedenle beğenmeme sayıları beğeniler gibi görüntülenmeyecek gibi görünüyor.

TikTok, yorumlarda bir 'beğenmeme' seçeneğini test ediyor

Şirket, “Bireylerin alakasız veya uygunsuz olduğuna inandıkları yorumları belirlemelerine izin vermenin bir yolunu test etmeye başladık” dedi. “Bu topluluk geri bildirimi, yorum bölümünün tutarlı bir şekilde alakalı kalmasına katkıda bulunacak” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada “beğenmeme” konusu biraz tartışmalı bir konu oldu. Yıllardır herkesin beğenisini kazanmayan YouTube, kısa süre önce bu özelliğin platformda hedeflenen tacize katkıda bulunduğunu söyleyerek beğenmeme sayılarını gizli tuttu. Bazı içerik oluşturucular bu hareketi memnuniyetle karşılasa da, o kadar tartışmalı oldu ki YouTube’un kurucu ortaklarından biri bile değişikliği protesto etti. TikTok’un durumunda, en azından şimdilik, beğenmemeler YouTube’a kıyasla çok daha sınırlı olacak gibi görünüyor.

Apple Watch cihazları yakında uydu bağlantısı desteğini alacak