Google, Android One için Xiaomi ile anlaştı!

android one

Google, ucuz akıllı telefon projesi Android One için Çin’in önde gelen akıllı telefon üreticilerinden biri olan Xiaomi ile anlaştı.

Teknoloji ve yazılım dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Google, gelir düzeyi düşük ülkelerdeki insanları akıllı telefonlar ile buluşturmak için bir hareket başlatmıştı. Android One ismi ile lanse edilen bu proje, orta segmentteki makul fiyatlı cihazları kapsıyordu. Android güncellemelerini ilk elden alan bu cihazlar, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde satışa sunuldu. Hatta ülkemizde de bazı yerli üreticilerin Android One kapsamında çeşitli modelleri raflardaki yerini almıştı.

Son dönemde Google, Android One’a fazla vakit ayırmamaya başladı. Bu durum, teknoloji devinin bu projeden desteğini çekeceği şeklinde yorumlanıyordu. Fakat Google, bu projenin hala devam ettiğini Xiaomi ile yaptığı anlaşma ile gözler önüne serdi.

Çin kaynaklı bir rapora göre, Xiaomi önümüzdeki dönemde Android One projesi kapsamında birkaç yeni model geliştirecek. Geliştirilen bu modellerin ilk etapta Endonezya’da satışa sunulacağı belirtiliyor. Xiaomi’nin Android One’lı modelleri için belirlediği fiyat ise 200 dolar.

Hali hazırda Xiaomi’nin orta segmentteki modellerinin uygun fiyatlara sahip olduğu da bir gerçek. Zira üst segmentteki modellerin bile, Samsung, LG ve Huawei gibi markalarla kıyaslandığında son derece ucuz olduğunu söyleyebiliriz.

Şunu da dip not olarak belirtelim. Xiaomi hala Türkiye’de resmi olarak bulunmuyor. Fakat yine de internet üzerinden bazı yabancı distribütörler Xiaomi marka cihazları satmakta.